www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


Erdğan il sözü vermeli, çünkü...

Erdğan il sözü vermeli, çünkü...


İnegöller yılladır il olma hayali ile yatıp kalkıyor. Sokağa çıkıp,  İnegöl il olsun mu diye sormaya kalksak, inanıyorum ki yüzde 100 oranında “kesinlikle olsun” cevabını alırız.

İşte İnegöllülerin üzerinde yüzde 100 mutabık kaldığı bir konuyu CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu son dönemde yeniden gündeme taşıdı. TBMM’de yaptığı konuşmasında İnegöl’ün niçin il olması gerektiğini madde madde anlatan Kayışoğlu, bir anda İnegöllülerin ilgini cezbetti ve sevgisini kazandı.

Son yapılan yerel seçimlerde bir çok büyükşehiri kazanan CHP’nin önümüzdeki seçimlerdeki hedefi de Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak. Bunun yolu da tabiî ki İnegöl’den geçiyor. Zira son seçimlerde İnegöl’den AK Parti BŞB Adayı İnegöllü Alinur Aktaş’a büyük teveccüh oldu ve AK Parti Bursa seçimlerini kıl payı kazandı.

İnegöl’deki oy potansiyelini iyi bilen CHP, İnegöl’ü il yapma konusunu gündemde tutarak ve il sözünü vererek İnegöl’deki oy oranını arttırmayı, dolayısıyla da Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmayı hedefliyor. CHP’nin bu stratejisi siyaseten çok doğru ve isabetli…

AK Parti kanadında ise bu zamana kadar İnegöl’ün il olma konusuyla ilgili herhangi bir çalışma yapılmış değil. İnanıyorum ki, AK Partili siyasilerde herkes gibi İnegöl’ün il olmasını arzuluyor. Ancak iktidarın bu konuda herhangi çalışması olmayınca ne milletvekili, ne belediye, ne de teşkilat nezdinde herhangi bir adım atılamıyor.  Tabi geçmişte “Bayburt ne oldu da ne oldu” gibisinden talihsiz açıklamalar yapan yerel siyasetçiler olmuştu. Bu da unutulmuş değil…

İnegöl’ün il olmasının ilçemize her alanda katkı sağlayacağını bilen iktidar mensuplarının bu konuda topu sürekli taça atması asla kabul edilemez.

AK Partili siyasilerin milletvekilinden belediye başkanına, İnegöl’ü il yapmak için adım atmaları gerekiyor. Zira İnegöl halkının AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisi bir gün biter, yada AK Parti iktidardan bir gün iner. İşte o zaman AK Parti’de görev yapan yerel siyasetçilerin yaptıkları ve yapmadıkları önlerine konur ve siyasetin tozlu raflarında yerlerini alırlar.

Bu yüzden başta MKYK üyesi Ayhan Salman olmak üzere, Milletvekili Vildan Yılmaz’ın konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletmesi, İnegöl’deki yöneticilerin bu konuyla ilgili çalışma yapması icap eder.

Tamam, İnegöl il yapılmasa da AK Parti İnegöl’ü kaybetmez, ama İnegöl il yapılmaz ve bu konu seçimlere kadar tazeliğini korursa, ilçe halkı büyükşehirdeki tercihinden vazgeçebilir. Hem de hemşerisi Alinur Aktaş’a rağmen…Hele de Alinur Aktaş, aday gösterilmez ise AK Parti ilk seçimlerde Bursa’yı kesin kaybeder…

Bu sebeple AK Parti’li siyasetçilerin CHP’nin il konusundaki sözlerinin önüne geçecek çalışma ve söylemlerde bulunması ve somut adımlar atması kaçınılmazdır.

Nasıl olsa İnegöl yüzde 70, en kötüsü yüzde 15 oy bile kaybetsek yine İnegöl’ü kazanırız anlayışında olan yerel siyasetçiler unutmasınlar ki, İnegöl’deki oy kaybı, Bursa’yı kaybetmek anlamına gelir. Bursa da düştü mü zannederim ki iktidar da düşer. Yani bir mıh, bir nal, bir at, bir komutan misali.

Önümüzdeki seçimlerin kıran kırana geçeceğini varsayarsak, İnegöllü siyasilerin başta Ayhan Salman olmak üzere milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bu hassas konuyu görüşüp İL SÖZÜ ALMASI, siyasi bir strateji için bile olsa gelecek seçimleri kazanmak için gereklidir.