www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


FAİZ LOBİSİ BÖYLE İSTİYOR

FAİZ LOBİSİ BÖYLE İSTİYOR


 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Taksim Gezi Parkı olaylarının arkasında faiz lobisinin olduğunu söylemişti. Doğrudur yanlıştır bilemem…

 Ama şu bir gerçek ki, faiz lobisi denilen illet, her yerimizi kuşatmış durumda. Gazetemizin bugünkü manşet haberinde okuduğunuz üzere, elektrik faturalarını kredi kartıyla tek seferde ödemek isteyen vatandaşa UDEAŞ yetkilisi diyor ki;

 Hayır, tek seferde ödeyemezsiniz,

 Peki nasıl ödeyebilirim,

 İki taksitle vade farkını da ödeyerek

 Hadi ya, Neden?

 Çünkü faiz lobisi böyle istiyor.

 İşte asıl isyan edilmesi, tepki gösterilmesi gereken konular bunlar. Öyle üç beş ağacı bahane edip hükümeti devirmeye kalkanlar, gerçekten samimi iseler, asıl bu tür zulümler karşısında isyan edip hükümetin dikkatini çekmeliler.

 Ama demokratik çerçevede… Polisle çatışarak, esnafın camını çerçevesini kırarak, yada araçları yakarak değil…

 

KOPYALA-YAPIŞTIR KAFALARI KARIŞTIR!

Koyunun olmadığı yerde Keçi’ye Abdurrahman Çelebi derler misali, yıllarca gazeteci kisvesi adı altında ona buna sataşarak, bulaşarak, ya da yılışarak, kendini kabul ettirmeye çalışan, zatı muhteremin kalemi, hepiniz hatırlayacaksınız bir işadamı tarafından kırılmış ve çöplüğe atılmıştı.

O günden sonra yazı yazmayı bırakır, kendini inzivaya çeker, hatta pılını pırtsını toplar, geldiği diyara göçer diye düşündüğüm zatı muhterem, yerlerde gezinen itibarını ayağa kaldırmak için, çöpten aldığı kırık kalemi ile masallar yazmaya devam etti.

Ancak İnegöl’ün sorunlarını dile getirmek yerine, masal yazmayı tercih eden zatı muhterem, maalesef  her masalında kendi resmini çizdi ve çizmeye devam ediyor.

İnternetten bulduğu dede korkut masallarını kopyalayıp yapıştırdıktan sonra sövüp sayan ardından da, “bilin bakalım, bugünkü masalımızın kahramanı kim? diye soran zatı muhtereme üzülerek söylüyorum, masallarına İnegöl halkı ağzını bıraktı başka yerleriyle gülüyor.

Son yazdığı masalda “Gazetecilik onur ve şerefini maddiyat karşılığı ayaklar altına alan, çeşitli menfaat karşılığı her türlü isteğe göre yazılar yazan” cümlesiyle yine kendini tarif eden zatı muhtereme nasihatim; Kopyalayıp yapıştırdığın masallarla sakın ola kafaları karıştırdığını sanma. Emin ol her yazdığın masal bize seni hatırlatıyor.