www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


FENERBAHÇE’NİN ÇILGIN PROJESİ!

.


Futbol dünyada artık küresel bir sektör haline geldi. milyon dolarların havada uçuştuğu fulbol dünyasında en büyüğünden en küçüğüne tüm kulüpler borç batağında ve iflasın eşiğinde…Futbol sektörü ne zaman patlar, yada ne zaman kurtuluşa erer bilinmez, ama futbol kulüplerini bu cendereden çıkaracak ve nefes aldıracak ciddi projelere ihtiyaç var.

İşte ülkemizin güzide kulüplerinden Fenerbahçe borçlarından kurtulacak, alt yapısını güçlendirecek, taraftarlarını mutlu edecek ve tüm kulüplere örnek olabilecek bir projeye hazırlanıyor. Bu projeyi duyduğumda bir Fenerbahçeli olarak bende çok heyecanlandım. Umarım İnegöl’de bu projeden nasibini alır…

Peki Fenerbahçe’nin bu çılgın projesinde neler var işte detaylar…

Nüfusu 150 binin üzerinde olan 60 il ve 40 ilçeye 100 mini Saraçoğlu Stadyumu yapılacak. İçerisinde halı sahası olan mini Saraçoğlu Stadının tribün kapasitesi 1000 kişi olacak. Stadyumun altında fenerbahçe dernek lokalinin yanısıra, kafe-resturant, yeni konsept Fenerbahçe AVM ve fenerium mağazası yer alacak.

Mini Saraçoğlu Stadının içerisinde 3 adet dev ekran maç izleme platformu kurulacak. Fenerbahçe maçlarının olduğu günlerde burası fenerbahçe taraftarlarına açılacak ve yüzlerce Fenerbahçeli sanki Saraçoğlu’nda  maç izler gibi takımının maçını izleyebilecek.

Kadıköy’e maç izlemeye gidenler bilir. Fenerbahçe maçlarının olduğu gün Kadıköy, hava da güzelse adeta karnaval yaşar. Türkiyenin çeşitli şehirlerinden gelen binlerce taraftar, üzerlerinde sarı lacivert forma, şapka ve kaşkollarla şehri turlar, kafe ve restauranlarda maç saatini bekler. İşte mini Saraçoğlu’nun yapıldğı şehirlerdeki fenerbahçe taraftarlarıda, hatta yakın ilçelerden maç izlemeye gelecek olan taraftarlar, maç öncesi fenerium mağazalarından alışveriş yapacaklar ve maç saatine kadar şehrin merkezinde üzerlerinde formalarıyla dolaşacaklar, stadyum altındaki kafe resturant bölümünde vakit geçirebilecekler. Hatta stadyumun bir noktasına boğa heykeli bile yapılacak…

Maçın başlamasına yarım saat kala 100 şehre kurulan tüm Saraçoğlu Stadyumlarından aynı anda Fenerbahçe marşları çalmaya başlayacak. Tabi Fenerbahçe marşları çalarda taraftar yerinde dururmu…. Tribünleri dolduran yüzlerce taraftar aynı anda tezahüratlara başlayacak. Bir şarkısın seeeen. Ömür boyu süreceeek…Fenerbahçe maçını deplasmanda bile oynasa, taraftarları hep kendi sahasında takımını izler gibi maç izleyecek.

Peki Fenerbahçe Kulübünün böyle bir yatırıma harcayacağı para ne kadar dersiniz, rakam dudak uçurtacak cinsten. Tahmini yatırım maliyeti 5 milyar TL, yani 5 katrilyon…

Peki bu çılgın projenin getirisi ne olacak. Onun da hesabı yapılmış. Size kalem kalem yazayım

100 halı saha toplam geliri yıllık: 255 milyon

Taraftar maç izleme geliri yıllık  : 200 milyon

Kafe resturant ve Fenerium mağazalarından gelir yıllık: 550 milyon

Fenerbahçe AVM geliri yıllık : 2 milyar

Toplam tahmini gelir yıllık : 3 milyar (3 katriyon)

Fenerbahçe Kulübünün projedeki bir diğer hedefi ise alt yapısını güçlendirmek için kendi özel ligini kuracak olması…

Bu nasıl olacak

Alt yapısını güçlendirmek isteyen Fenerbahçe yaz dönemlerinde açacağı spor okulları ile hem gelirlerini eksta arttırmak, hemde sporcu ordusu oluşturmayı hedefliyor.

Saracçoğlu Stadının kurulduğu 100 şehirde düzenlenecek yaz spor okullarından  100 yetenekli sporcuyu 5 ayrı kategoride 20’şerli gruplar halinde toplayacak olan Fenerbahçe, 5 ayrı kategoride kuracağı özel ligde bu takımları birbiri ile karşılaştıracak. Saraçoğlu stadyumlarının halı sahalarında oyananacak müsabalarda yetenekli olan sporcular her yıl bir üst ligde oynama şansı bulacak ve sonunda hayalini kurduğu Fenerbahçe’nin asıl kadrosuna dahil edilecek.

Fenerbahçe Kulübü şayet bu projeyi hedeflediği doğrultuda gerçekleştirebilirse, inanıyorum ki, 5 yıl sonunda borç yükünden kurtulur, Avrupa’da arzu edilen başarıyı yakalar ve dünyanın en seçkin kulüpleri arasında yerini alır.