www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


FESTİVAL ERTELENMELİ

FESTİVAL ERTELENMELİ


İnegöl Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kurtuluş şenlikleri, dün kortej yürüyüşüyle başladı. Bir hafta sürecek olan şenliklerde çeşitli sportif yarışmalar, konserler ve folklor gösterileri yer alacak.

İlçe halkının büyük ilgi gösterdiği bu etkinliklerin,  İslam alemini üzüntüye boğan katliamların yaşandığı şu günlerde yapılıyor olmasını açıkçası doğru bulmuyorum.

Zira Suriye’de uzun zamandır devam eden iç savaş ve bunun neticesinde şehit edilen binlerce masum, diğer yanda yakın zamanda patlak veren Mısır darbesi ve sonrası yaşanan katliamlar, bu yılki festivalin ertelenmesini ya da iptalini gerektiriyordu.

Özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Mısır’da yaşananlara yönelik, “Susan, sessiz kalan, tepkisiz kalan herkesin, her yönetimin, her uluslararası kuruluşun, tıpkı darbeyi yapanlar gibi ellerine, yüzlerine o masum çocukların kanı bulaşmıştır” sözlerini iyi anlamak gerekiyor.

Başbakan Erdoğan’ın bu sözleri sadece darbeye darbe diyemeyen ve sessiz kalan batılı ülkeleri değil, darbeyi destekleyen zalimleri, darbeye tepkisiz kalan nasipsizleri, kurum ve kuruluşları da kapsıyor.

Bu bağlamda bizler zulme uğrayan ve katledilen din kardeşlerimiz için üzülüp gözyaşı dökmemiz gerekirken, bir takım eğlenceye yönlendirilmemiz, yaşananlara şenlik vesilesiyle duyarsız bırakılmamız ne imani, ne vicdani, ne de insanidir.

Çok açık söylüyorum.  Eğer bu festivali CHP’li bir belediye yapacak olsaydı, tüm sağ ve muhafazakar partiler ile STK’lar festivalin iptalini ister, yine muhafazakar köşe yazarları en ağır cümleler ile belediye başkanına yüklenirlerdi.

Bu minvalde İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’tan, ne masraf yapılmış olursa olsun, kendisi gibi dindar ve İslami hassasiyetleri olan ilçe halkı adına, bu festivali iptal etmesinin isabetli ve doğru olacağı inancındayım.

Müslümanların kan ağladığı, gözyaşı döktüğü, dua beklediği bir dönemde bu tür eğlencelerle Müslümanların zihnini başka yere çelmek, ne AK Parti’nin siyasi yapısına, ne de Başkan Aktaş’ın dünya görüşüne zaten yakışmaz.

Başkan Aktaş’ın festivali iptal etmesi de asla bir tepki çekmeyeceği gibi, 

hem Allan indinde, hem de halk nezdinde kendisini yüceltecektir. Buna yürekten inanıyorum…