www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


FETHİ VACİP PROJEMİYDİ?


Fethi vacip projemiydi?

Bir yıl öncesini hatırlıyorum da, İnegöl çok daha hareketli ve heyecanlı bir ilçeydi. Zira o günlerde ortaya çıkan Fethi Vacip ismi bir şahıs, sosyal medya üzerinden, başta dönemin İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere bir çok işadamı, gazeteci ve siyasetçiyi hedef alarak gündem belirliyordu. İnegöl´ün tek gündemi o günlerde Fethi Vacip´in iddialarıydı

İnegöllüler adeta Fethi Vacip ile yatıp kalkıyorlardı.  Takipçilerin sabah ilk uyandığında ve gece yatmadan önce son yaptıkları iş twitter´a girip Fethi Vacip´in son paylaşımlarına bakmaktı.  O günler, Başkan Aktaş için adeta kabus dolu günlerdi.

Zira Aktaş hakkında ortaya atılan iddialar, öyle yenilir yutulur cinsten değildi. Zor günler geçiren Aktaş, belediye hizmetlerinden, ailesinden, arkadaşlarından çalışanlarından iyiden iyiye uzaklaşmıştı. Güncel paylaşımlar yapan Fethi Vacip,  Aktaş´ın ayarlarını öyle bozmuştu ki, Aktaş en yakınındaki insanlardan bile şüphelenir hale gelmişti.

Daha uzun yıllar siyaset yapmayı düşünen Aktaş, Fethi Vacip´in iddiaları karşısında çaresiz kalmış ve artık bir an önce görev süresini tamamlayıp, kenara çekilmek arzusundaydı.

Psikolojisi darmadağın olan Başkan Aktaş, bir yandan o çok sevdiği koltuğu terk etme düşüncesindeyken, diğer yandan da hayatını alt üst eden Fethi Vacip´in biran önce bulunup hesap vermesini istiyordu. Tüm siyasi gücünü ve mesaisini Fethi Vacip´in bulunmasına harcayan Aktaş, çalmadık kapı, danışmadık kişi ve başvurmadığı hacker kalmamıştı. Ama nafile, Fethi Vacip açık vermiyor ve bir türlü bulunamıyordu.

Fethi Vacip´i bulma umudunu yitiren Aktaş, kafasında Fethi Vacip olabilecek şahısları kurgulamaya başlamıştı. Ve aldı eline kalemi başladı olası Fethi Vacipleri yazmaya. Aktaş öyle isimler yazmıştı ki listeye, içerisinde 2019 seçimlerinde İnegöl Belediye Başkanlığı´nın 1 numaralı adayı Yavuz U´dan, AK Parti´de birlikte siyaset yaptığı Hüseyin Ö´ye, işadamları ve hatta köylüleri İlhan Ö´dan Hakan Ö´ye, ilçenin sevilen işadamları Kenan K.´den Nedim İ´ye kadar, İnegöl mobilya sanayinin çok önemli isimleri yer alıyordu.

Aktaş´ın, Fethi Vacip olabilirler iddiası ile savcılığa sunduğu liste aslında daha da kabarıktı. İçerisinde bazı önemli siyasetçilerin ve gazetecilerin de olduğu iddia ediliyordu.

İşte Aktaş´ın kafasında kurgulayıp savcılığa verdiği o isimlerden en önemlileri, evlerinden sabahın köründe toplanıp emniyette sorguya çekildi. İşyerleri arandı, tarandı. İnegöl iş dünyasının önemli isimlerinin evlerinden alınıp, polis nezaretinde karakola çektirilmesi, o günlerin en önemli gündemi olmuştu. Her köşe başında bu mevzu konuşuluyor ve Aktaş´ın o isimleri karakola çektirmesinin yanlışlığından ve çılgınlığından söz ediliyordu.

İfadeleri alınan işadamlarının Fethi Vacip olma ihtimalleri yoktu, ama Başkan Aktaş o günlerde yaşadığı sıkıntıyı ve buhranı üzerinden atmak için bir kumar oynamak zorundaydı ve oynadı.

İşyerleri aranan, evlerinden toplanıp karakola çekilen işadamları, kendilerinden emindiler ve karakol çıkışında haklı olarak Aktaş´a sert sözlerle yüklendiler, hatta bu işten aklandıklarında Aktaş´ın istifa etmesi gerektiğini savundular.

Aradan neredeyse 1 yıl geçti, işadamlarının Fethi Vacip davası henüz sonuçlanmadı. Bir iddiaya göre gizli bir el, bir siyasi irade,  işadamlarının Fethi Vacip davasından aklanıp temize çıkmasını istemiyor, yani davanın işadamları lehine sonuçlanmasına izin vermiyor, sürekli sümen altı ediyor. İşadamları ise kendinden emin ve sabırsızlıkla davanın sonuçlanmasını bekliyorlar. Çünkü onlarında görülecek bir hesabı var. En önemlisi de masum olduklarının ortaya çıkması?

Peki dava işadamlarının lehine sonuçlandığında ne olabilir. Tabi ki haksız yere karakola çektirilip, İnegöl kamuoyunda itibarları zedelenen işadamları, kendilerini mağdur eden Aktaş hakkında suç duyurusunda bulanabilirler, hatta tazminat davası açabilirler.  

Yani mahkeme sonuçlandığında Fethi Vacip meselesi belki uzun bir süre daha medya da yeniden gündeme gelebilir, iddialar yeniden yazılıp, çizilebilir. Tabi bu durumdan en büyük zararı şuan en güzel günlerini yaşayan Aktaş görür.

Ancak benim de Fethi Vacip meseleni yakından takip edenlerinde merak ettiği bir konu var. Bir yıl önce hakkında ortaya atılan iddialar nedeniyle zor durumda kalan ve bir an önce görev süresini tamamlayıp kenara çekilmeyi arzulayan Aktaş, nasıl oldu da Fethi Vacip meselesinden ve o inanılması güç iddialardan tereyağından kıl çekercesine sıyrılıverdi ve akabinde kendisini büyükşehir belediye başkanlığı koltuğunda buluverdi.

Fethi Vacip´in iddiaları sonrası siyaseten dibe vuran Aktaş, nasıl başardı da, hem önünü tıkayan siyasi rakiplerini ekarte etmeyi, hem de Fethi Vacip meselesini gündemden düşürmeyi bildi.

Ustalık döneminde başına gelen Fethi Vacip belasından kurtularak hayalini kurduğu BŞB koltuğuna oturan Aktaş´ın, hiçbir şey olmamış gibi hareket etmesi, hatta oturduğu BŞB koltuğunu sağlama alarak daha uzun yıllar siyasetin içerisinde yer almak istemesi akla hayale sığmıyor.

Aktaş ve ahbaplarının bazı paylaşımlarından anladığım kadarıyla, Fethi Vacip, Aktaş için büyük bir imtihandı ve Aktaş sabrederek bu imtihanı geçti. Bu sabrın karşılığında ise BŞB koltuğuna hak ederek oturdu. Geçin bunları?

Milletin kafasında deli sorular var. Millet der ki, başarısız bir belediye başkanı iken yırtık dondan çıkarcasına bir zat çıkıp seni mağdur edecek ve sen bu işten birilerini lekeleyerek, tereyağından kıl çekercesine sıyrılacak ve ancak rüyanda görebileceğin bir makama ulaşacaksın.

Gerçekten de Aktaş, büyükşehir belediye başkanlığının keyfini sürerken,  kafasında kurgulayıp ?Fethi Vacip olabilirler? iddiası ile mağdur ettiği işadamları, halen mahkemelere taşınıyorlar ve üzerilerine atılı suçlardan sıyrılıp, temize çıkmaya çalışıyorlar.

Hülasa, Fethi Vacip meselesinde bir numaralı mağdur gözüken Alinur Aktaş, şuan gelinen noktada en kârlı kişi konumundandır.

O zaman bende şuan çokça konuşulan bir iddiayı paylaşayım. Fethi Vacip bir projemiydi ve bu projenin bir numaralı aktörü Alinur Aktaş mıydı?

Zira Fethi Vacip meselesinden tek kârlı çıkanın Aktaş olduğu, tüm siyasi rakiplerini Fethi Vacip vesile ile ekarte etmeyi başararak, İnegöl´ün, hatta Bursa´nın gelecek 10 yılına yön verecek siyasi gücü eline geçirdiği bir aşikar ve şuan en çok konuşulan konular arasında.

Bu konuşulanlar ve iddialar deli saçması gibi gelse de, insanoğlu bazen şeytana pabucu ters giydirecek cinlikleri düşünebiliyor. Peki Başkan Aktaş, bunları düşünecek cinlikte mi Allah bilir?