www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


FETÖ SEVER SİYASİLER


15 Temmuz alçak darbe girişiminin 2´inci yıl dönümü, yurdun dört bir yanında çeşitli etkinliklerle ile bir kez daha anılmakta.

 Asker ve polisin birbirine silah çektiği o gece, millet olarak çok büyük bir korku ve endişe yaşamıştık. Milletimizin sokağa inip bastırdığı darbe gecesinin sabahında ise sanki yeni bir Türkiye´ye uyanmıştık.

Darbe gecesi, uçak, helikopter ve tanklarla, 250 vatan evladını şehit eden, 2 bin civarındaki insanımızı yaralayan hainler, o gece başarmış olsalardı, zannediyorum ki, şuan bir çoğumuz hayatta olmayacak, ya da çok kötü şartlar da yaşam mücadelesi veriyor olacaktık.

Darbe girişimi çok şükür Allah´ında yardımı ile bastırıldı ve hainlerle birlikte, devletin içerisine yerleşmiş Fetö ile ilişkisi olduğu saptanan 10 binlerce kişi, içerisinde vali, kaymakam, asker, polis, hakim, savcı, bürokrat memur, işadamı, gazeteci ve sivil vatandaş gözaltına alınıp tutuklandı.

ABD destekli olduğu iddia edilen darbe girişiminin üzerinden 2 yıl geçti. Darbeye teşebbüs eden FETÖ´cüler, halen yurdun birçok yerinde tespit edilip gözaltına alınmakta. Daha önce tutuklananlar ve haklarında korkunç iddialarda bulunulanlar ise ne hikmetse bir bir serbest kalıyor. FETÖ ile mücadele sıradan vatandaşların anlayamadığı bir şekilde sürdürülmekte ki, bu durum milleti tedirgin etmekte?

Zaten FETÖ ile mücadeleyi gerçek manada yapan bir tek isim var. O da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan. İddia ediyorum, Sayın Erdoğan, FETÖ´yü dillendirmekten, FETÖ´yü gündemde tutmakta vazgeçsin, ne bir gazeteci bu konuyu kaleme alır, ne de Sayın Erdoğan´ın dava arkadaşı olduğunu iddia edenler bu meseleyi dert edinir. Zira Sayın Erdoğan harici hiç kimse sorumluk almak, taşın altına elini koymak istemiyor. Olur, da MAAZALLAH bu iş tersine döner diye halen korkanlar var.

Hele, 15 Temmuz darbe girişime kadar, FETÖ´cülerle kankalık yapmış, onların STK´larına ve okullarına omuz vermiş, devletin imkânlarını onların büyümesine seferber etmiş, bürokrasinin kapılarını ardına kadar açmış, darbe gecesi duruma göre şekil alacak olan bazı siyasilerin yada yakınlarının, Yeni Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Erdoğan´a yol arkadaşlığı yapıyor olması ve yeni görevler verilmesi inanılır gibi değil?

FETÖ´nün gazetelerine abone olandan, okulunda eğitim almış, ya da yurdunda konaklamış memuruna, bankasına para yatırmış vatandaştan, STK´sına üye olmuş işadamına kadar on binlerce kişinin gözaltına alınıp işinden gücünden ailesinden edilmesine eyvallah ta, ABD´ye gidip FETÖ ile yemek yiyen, milat olarak kabul edilen 17-25 tarihinden sonra bile çocuklarını okullarında okutmaya devam eden, onların işadamları ile ortaklık yapıp yolunu bulmaya çalışan siyasilerin yeniden görev alması, yada daha üst makamlara terfi ettirilerek adeta ödüllendirilmesine kimsenin gönlü razı değil.

Sayın Cumhurbaşkanımızın artık düğmeye basması, devletin kılcal damarlarına kadar sızmış kripto FETÖ´cüleri bulup temizlediği gibi, parti yada hükümet içerisinde söz sahibi ya da makam sahibi FETÖ severleri de bulup gereğini yapması bekleniyor.

Zira, FETÖ savar bir Cumhurbaşkanının yanına, FETÖ sever, sahte dava adamları yakışmıyor.