www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


FRAGMAN YAZI...

FRAGMAN YAZI...


Bugün sizlere bazı kurumlarda çevrilen filmlerin fragmanlarını paylaşacağım. Yalnız bir uyarıda bulunayım, bu yazıda ima edilen kurum ve şahısların tamamen hayal ürünü olduğunu bilin ve öyle okuyun, lütfen...

Film, kurumlarda ki yolsuzluk, adaletsizlik ve usulsüzlükleri anlatıyor. Başrollerde iktidar yanlısı bir müdür ile dikey örgütten başhekim var. Tabi filmde yardımcı oyuncularda var ve çok etkililer...

Gelelim filmlerin hikâyesine...

Hayal ürünü kuruma atanan yeni müdür yardımcısından, kara listeye alınan ve taça çıkarılmak istenen müdürlere düşük puan verilmesi istenir. Bu talebi etik bulmayan yeni müdür yardımcısı, teklifi ret eder. Ancak demokrasilerde çarenin tükenmediğini bilen kötü ve karanlık adamlar, devreye bu kez, gittiği yerden geri dönme garantisine karşılık, bir başka müdür yardımcısına teklif götürür. Bu müdür yardımcısı, yeni atanan makamdaşının sistemine girip, kara listeye alınmış müdürlere düşük puan verir. Böylelikle müdür yardımcısı, selayeti olmadığı halde bir başkasının icra etmesi gereken görevi, usulsüzce icra eder.

Aynı kurumdaki bir başka müdür yardımcısı ise, hakkında açılan bir davadan vazgeçilmesine karşılık, bazı muhalif müdürlere yüksek puan verilmesi sağlar ve o muhalif müdürler görevlerinde kalırlar.

Gelelim hayal ürünü diğer kurumdaki filme. Bu filmde ise, hayal ürünü kurumda bazı yolsuzluklar dönmektetir. Dikey örgütten olduğu iddia edilen başhekim, kendisi gibi dikey olduğu sanılan bazı çalışanları, mesai bitiminden sonra mesaiye kalmış gibi gösterip, haksız kazanç elde etmelerine imkân tanır. Yine dikey başhekim, bazı çalışanları alâkasız birimlerde çalışıyor gibi göstererek, hakkından fazla ücret almalarına göz yumar.

Bu hayal ürünü kurumlar ve hayal ürünü şahıslarla ilgili detaylara, fragman bir yazı olması nedeniyle ulaşamıyorsunuz.

Ama fragman bir yazı da olsa, çevrilen filmlerin hikayesi güzel değil mi? Filmin gösterime girmesi halinde çok ses getireceğine inanıyorum.

Ancak filmin tamamını gösterime sunacak yüksek irade sahibi sponsor siyasetçiler lazım. Bu filmin yükünü kaldıracak o şahsiyetli siyasetçi kim olur, bu çevrilen filmlerin yükünü nasıl omuzlar bilemiyorum.

Ben filmin fragmanını paylaştım, sizlerde hayal edip, kurgusunu yaptınız. Gerisi yüksek iradeli siyasetçilere kalmış, hadi bakalım görelim gücünüzü.