www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


GALİBİYETE HASRET KALDIK


      2. Lig Beyaz grupta zirve mücadelesi veren, yıllarca Süper Lig´te top koşturan Sarıyer Futbol takımı, lider geldiği İlçemiz den lider olarak ayrıldı.

 İçeride oynadığı 4 maçın 3´ünü kaybeden İnegölspor´da ise durum içler acısı. İçeride kaybettiği maçların takımları olan; Kastamonuspor 1966 - Samsunspor ve Sarıyer takımları, bu grubun en güçlü ekipleri. Ama sezon başında İsmail Ertekin hocanın söyledikleri ile takımın başında iken oynattığı futbol gibi, çekip giderken bıraktığı takım olan İnegölspor, bu lige layık futbol oynamıyor.

Sezon öncesi verdiği demeçlerle hem bizleri, hem de kamu oyunu yanıltan İsmail Ertekin Hoca; Kurduğumuz takımda maliyetlerin yüksek olduğundan istediğimiz oyuncuları alamadık. Ama Aldığımız oyuncuların İnegölspor´u hedefe götürecek oyuncular olduğunu, şimdiye kadar yaptığımız transferlerin doğru transferler olduğunu, doğru bir şekilde doğru oyuncularla sezona başlamanın, ligde çok paralı oyuncu değil, doğru parayı ödeyen, bu lig için doğru takım oyuncuları seçen takımların şampiyon olacağını söyleyen hoca, İnegölspor Yönetiminin ve kendisinin bunu en iyi şekilde yaptıklarını, ligde bir tane 1. olacağını, bununda İnegölspor´dan başkasının olamayacağını, kimsenin bundan şüphesi olmamasını söyleyen İsmail Ertekin hoca, yaptırdığı transferlerle İnegölspor´a en büyük kötülüğü yaptığı gibi, çekip giderken de hem İnegölspor´un, hem de seyircisinin kimyasının bozulmasına neden olmuştur. Bu takım ve bu seyircinin toparlanması baya bir zaman alır.

      Maça gelince; Ligde sadece Gümüşhanespor ve Eyüpspor ile berabere kalan Sarıyer, içeride - dışarıda oynadığı 6 maçta da galip gelerek, 20 puanla grubunun lideri ve tek namağlup takımı. Kadrosuna baktığımızda huzur evi takımı gibi bir görüntü veren Sarıyer futbol takımı, ortaya koyduğu oyunla hak ettiği yere bileğinin gücüyle geldiğini gösterdi. Kadrosunda Serkan Balcı - Adem Koçan - Ali Küçük gibi ligin deneyimli oyuncularını bulunduran Sarıyer, bence Samsunspor ile birlikte bu grubun en güçlü şampiyonluk adaylarından birisi.

      İnegölspor takımının başında bulunan Fatih Akyel hoca için söylenecek hiçbir şey yok. Siyasilerin tabiriyle adeta enkaz bir takım devraldı. Elindeki kadroyla bu kadar oluyor. Bütün bu olumsuzluklara rağmen oynadığı takımların gücünü de ortaya koyarsak bence Fatih Akyel başarılı sayılır. Hoca ne yapsın; Defans oyuncularının attığı uzun toplarla hücuma kalkıp gol atmasını bekleyen takımdan ne beklersin. 11 kişilik takımda  Gökhan Kurumuş´un dışında mesuliyet alan oyuncu yok, beklerin hücuma katkısı hiç yok, orta saha desen evlere şenlik, hücum hattını ara ki bulasın, hal böyle oluncada insan ister istemez mağlubiyetleri kabullenmiş oluyor. Ha bu hal nereye kadar böyle devam eder bilemem, ama bildiğim bir şey varsa bu futbol ile devam edilirse, bu sezon lig sıralamasının 12. basamağından  yukarıya çıkamayacağımızdır.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  SAYGILARIMLA