www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


GALİBİYETLERİN DEVAMI GELECEK´Mİ?


        2. Lig Beyaz grup´ta haftanın tek deplasman´da galip gelen takımı olan temsilcimiz İnegölspor, bu sezon ilk deplasman galibiyetini, ligin başında T.F.F kurallarına uymayarak 9 puanı silinen ve grubumuzun lig sıralamasında -5 puanla en son sırasında bulunan Manisaspor´du. 

        Her ne kadar gitmediğim maçları yazmasam da İnternet televizyonculuğu sayesinde zaman zaman bizlere maçları seyretme imkanı sunan ,benimde isim babası olduğum ´´İnegöl´ün Sesi´´ İnternet sitesinin sahibi Saadettin Avcı´ya bu deplasman maçının galibiyet sevincini yaşatıp, maçın seyrini ve maçın yazısını yazmama sebep olduğu için teşekkür ediyorum. 

        Geçen hafta içeride Uşakspor ile berabere kalan İnegölspor´un, Manisaspor maçına çıkmadan önce 7 puanı bulunurken, bu maça mutlak 3 puan parolası ile çıktı. Ve 3 puanı da 2 gol atarak aldı. Rakibi Manisaspor mali sorunlar nedeni ile transferi açamamış ve elinde daha önceden sözleşmesi devam eden sporcular ile sahaya çıktı. Rakibimiz Manisaspor  bizimle oynayacağı maça kadar oynadığı 10 maçta 8 mağlubiyet, 1 beraberlik, 1 galibiyet alarak ligin son sırasında bulunuyordu. Manisaspor´un bizim maçtan sonrada sıralamadaki yeri değişmedi. Deplasmanda oynayacağımız bu maç için, tüm camia  İnegölspor´un rakibi karşısında farklı bir şekilde galip gelmesini bekliyordu. Ve beklenen oldu. Deplasmanda alınan ilk galibiyet ve ilk 3 puan, bu hafta sonu oynayacağımız Sakaryaspor maçı için hem büyük bir moral oldu. Hem de İnegölspor bu galibiyet ile puanını 10 çıkartarak iki basamak yukarı çıkıp 13. sıraya yükseldi.

        Maça baktığımızda çok zor bir müsabaka olmadı. İnegölspor ilk yarı 29. dakika´da Raif Demir´le bir gol, ikinci yarı 54. dakika´da Volkan Altınsoy´la bir gol bularak beklentilere cevap vermiş oldu.

        İnegölspor bu hafta grubun güçlü ekibi Sakaryaspor ile oynayacak. Kendi sahasında dün oynadığı maçta Ankara Demirspor´u 2-0 gibi net bir skorla geçen Sakaryaspor´da, İnegöl´e moralli gelecek. Biz alt sıralardan kurtulmaya çalışırken, rakibimiz Sakaryaspor şampiyonluk hesapları yapıyor. Bizim Sakaryaspor´u yenmemiz durumunda hem üst sıralar için bizde varız diyeceğiz, hem de İsmail Ertekin hoca´ya tepkimizi koymuş olacağız. Bu maçtan alınacak 3 puan İnegölspor´un ufkunu açacaktır. Ligin ikinci yarısına yaklaştığımız haftalar olan bu günlerde, maçlardan alınacak her puan veya puanlar İnegölspor´u üst sıralara biraz daha yaklaştıracaktır. Burada önemli olan takım bütünlüğünü korumak ve takımımıza desteğimizi sonuna kadar vermekten geçer. Her maçta 12. adam yani taraftarlarımız takımımızın arkalarında olduklarını  hissettirirse, başarılarının daha iyi olacağı kanısındayım. Yeter ki Yönetim Kurulu Başkanımız Eşref Güç´ü söylediği gibi sabretmesini bilelim. Ve her maçta takımızı sonuna kadar destekleyelim.

        Manisaspor maçı sonrası soyunma odasında, Sporcu - Yönetici ve taraftar kardeşlerimizin gösterdikleri sevinç gösterilerini, Sakaryaspor maçından sonrada görmek dileğiyle.