www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


Gazozuna maç!


2. Lig Beyaz grup 28. haftanın maçları oynanırken, İnegölspor evinde Manisaspor ile karşılaştı. Biri şampiyonluk ve playoff şansını haftalar önce kaybetmiş İnegölspor, bir diğeri ise Federasyon tarafından 15 puanı silinen ve ligde -3 puanla mücadele eden 3. lige çoktan düşen Manisaspor´du.  Manisaspor´a 5 gol atıp, bu sezonun en fazla golün atıldığı maçlarından biriydi İnegölspor´un.

        Son 3 maçını içeride ve dışarıda kazanan İnegölspor, Manisaspor maçını, geleceğin İnegölspor´unu yaratacak kadrosuyla oynadı. Fatih Akyel hoca bu maçta her ne kadar küme düşen bir takımla oynadığını bilse bile, ilk 11´e takımın kimyasını bozmadan bir kaç değişiklikle başladı. Bence takımda en fazla takım kaptanlığını hak eden Yasin Görken´in takımın başında sahaya çıkması beni ayrıca mutlu etti. İlk yarısı 3-0 biten bir maçta ne yazılır bilemem ama ortaya şu çıkıyor demek ki!.. İnegölspor bu maçı fazlasıyla hak eden taraf olmuş, maçta fark arttıkça Fatih hoca İnegölspor´un geleceği için çok önemli olan gençleri sahaya sürdü. Bizlerde ilk defada olsa, forma giyen genç kardeşlerimizi seyretme imkanı bulmuş olduk. Hepsini bir birinden çalışkan, başarılı ve istekli gördüm. Bu gençleri İnegölspor´un geleceği için, iyi kollayıp iyi muhafaza etmek zorundayız. Yukarıda belirttiğim gibi İnegölspor sezonun en farklı galibiyetini aldı. 5-1 Tabi maç için yazacak fazla bir şey yok ama, söylenecek söz var tabi ki...

        Tribünler; Önümüzdeki sezon için çok erken şampiyonluk şarkıları söylemeye başladılar. Tabi en doğal hakları ama şampiyonluğunda, kendine göre kriterleri var. Şimdiki yönetim gelecek sezon için görev alır veya almaz onu bilemem ama şampiyon olmak kolay değil. İşte örnekleri önümüzde, milyonluk bütçelerle kurulan SAMSUNSPOR - SAKARYASPOR - SARIYER - KASTAMONUSPOR hem maddi anlamda bizden çok güçlüler hem de Samsunspor ve Sakaryaspor en az 15.000 seyirciye maç oynuyorlar. Netice playoffa dahi zor kalabiliyorlar. Onun için gelin 2 veya 3 yılı yapılandırma yılı olarak kabul edelim, bu yönetim ve hoca devam etsin, bu takımın hüviyetini koruyarak eldeki sporculara ağabeylik görevi verilsin, ondan sonraki yıllarda şampiyonluk şarkılarını söyleyelim. Gerçekten sezonu grup şampiyonu olarak tamamlamak çok zor. Önce maddi anlamda ekonomik yönden güçlü yönetim, bu ligi çok iyi bilen ve tecrübe sahibi bir hoca, en az 2-3 adet süper lig görmüş oyuncu, bunları bir araya getirmekle ŞAMPİYON olunur. Seyirci yönünden sıkıntı yok, ligdeki bütün iddialarını yitiren bir takımın bile, arkasından giden taraftarlara ancak alkış tutulur. Efsane Maraton ve portatif tribün liderlerini bu duyarlı davranışlarından dolayı kutlarım. Gerçekten bu senenin şampiyonu yine onlar. Uzun lafın kısası 2. sene oluşum 3. sene şampiyonluk diyelim. Gelelim Çarşamba günü oynayacağımız Sakarya spor maçına, şayet spor kamuoyunun gündemine oturmak istiyorsak, deplasmanda oynayacağımız Sakaryaspor maçını kazanıp, onların burada bize yaptığını bizde onlara orada yapalım. Niye olmasın? Olmayacak bir şey değil!.. HAYDİ ÇOCUKLAR.

        NOT: Benim de Osmaniye Mahallesi muhtarlığına aday olduğum, 31 Mart 2019 Mahalli seçimlerinin, Ülkemize - İnegöl´ümüze ve Mahallerimize hayırlı olmasını temenni eder, Osmaniye Mahallesi seçmenlerinin oylarını benim adıma kullanmalarını saygılarımla rica ederim.