www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


GEL DE YAZMA!

GEL DE YAZMA!


Yazılarımı takip edenler; “kardeşim amma muhalifsin, biraz geri dur” diyorlar. Muhalif olduğum konusunda sonuna kadar haklılar. Ama ne yapayım haksızlıklara karşı hiç tahammülüm yok.  Nerede bir adaletsizlik, bir çifte standart uygulama görsem dayanamıyorum. İlla yazacağım,  yazmazsam herhalde çatlarım…

 

Bilindiği üzere İnegöl Mobilya fuarlarına firmalar yoğun ilgi gösteriyor. Ancak fuar alanı yetersiz olduğu için, birçok firmanın bu talebi kabul görmüyordu. Fuar komitesi bu yoğun talebi karşılamak amacıyla bir formül geliştirdi ve dendi ki; “firmalar yılda iki kez düzenlenen fuarlardan sadece birini tercih edecek, böylelikle fuara giremeyen firmalara yer açılmış olacak.”

 

Akıllıca olan bu fikir, bazı uyanık geçinen firma sahipleri tarafından maalesef sabote edildi. Nasıl mı? İki fuara da girmek isteyen bazı firma sahipleri, farklı bir isimle ikinci bir firma daha kurdular. Böylelikle hem Nisan ayındaki fuarına, hem de EXPO’ya katılabiliyorlar. Hatta bazı firmalar ikinci ismi kullanmaya bile gerek duymuyor, aynı isimle iki fuarda da yer alabiliyor. Bununla ilgili de önceki gün ortalık biraz karışmış diye duyum aldım.

 

Peki bu adaletsiz duruma, çifte standarda sayın MODEF Başkanı Alinur Aktaş bey nasıl göz yumuyor. Fuar komitesinin almış olduğu karar sadece gariban mobilyacılarımı bağlıyor. AK Partiye yakın olanları, ya da bir kısım ahbabı kapsamıyor mu?

 

HERŞEY PARA DEĞİL

 

İnegölspor Süper ligi kasıp kavuran Kasımpaşaspor’u kupanın dışına iterek yine tarih yazdı. . İnegölspor’un bu başarısı tüm sporsever halkımızı mutlu etti ve gururlandırdı. Zira İnegöl aldığı bir galibiyetle bir anda Türkiye’nin gündemine oturtuverdi.

 

Maçın hemen ardından internet medyası, dünde tüm yerel, bölgesel ve ulusal medya kuruluşları, İnegölspor’un başarısından söz etti. Bu başarı hafta sonuna kadar konuşulacak ve alkışlanacak diye tahmin ediyorum.

 

İşte futbol böyle bir olgu.

Hâlbuki daha 3 gün önce bir mobilya fuarı açtık. Ve bu fuarı duyurmak için onlarca medya kuruluşuna binlerce TL ödedik. Ama gel gör ki, üretilen birbirinden şık mobilyalarımız, futbolumuz kadar ilgi görmedi.

 

İnegölspor’un maçını bir ulusal kanal 90 dakika canlı yayınlarken, binlerce TL akıtılan medya kuruluşları fuara oralı bile olmadı.

 

Diyeceğim o ki, para her şey değil. Medyanın ilgisini çekmek için bazen şok etkisi yaratacak işler yapmak lazım. İnegölspor gibi…