www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


GELDE YANMA 3 DEPLASMAN = 1 PUAN


        İlçemiz stadında ligin 27. haftasında, yaklaşık 1500 taraftarının müthiş desteği ile mutlak galibiyet parolası altında çıktığı Amed Sportif A.Ş. müsabakasında, temsilcimiz İnegölspor, sahada inanılmaz derecede hem psikolojik manada sabır gösterdi, hem de iyi futbol sergileyerek rakibini her iki yarıda attığı golle 2-0 yenmeyi başardı.

 

        Maç sonrası verdiği röportajda Başkan Münir Kaner ne diyor; Hem yalnızız, hem ekonomik anlamda sıkıntı içindeyiz. 2-0 önde götürdüğümüz karşılaşmada taraftarımız sahaya çakmak atıyor ve aşırı derecede tahrik oluyorlar. Taraftarlarımız bize inansınlar, biz elimizden geleni yapıyoruz, küfürden dolayı 2 sefer ihtar aldık şu an bize 10.000 TL bir para cezası gelme durumu var. Bunu belki parayla telafi edebiliriz ama sahamız kapanırsa bunu hiç bir şekilde telafi edemeyiz. Bizim taraftara ihtiyacımız var. Taraftarlarımızdan rica ediyorum, maçlarda daha sakin davransınlar diyerek sözlerini tamamlayan Başkan Münir Kaner´e sonuna kadar hak veriyorum. 

 

        Gelelim maça; Hafta içinde yakın çevreme Amed Sportif A.Ş. maçının psikolojik anlamda zor bir maç olacağını defalarca söyledim. 

 

Söylediğimde çıktı. Amed sporun (72) formalı oyuncusu Mansur´un maç esnasında tribünlerimize yaptığı fevri hareketleri maçın orta hakemi Yakup Bakır görmemezlikten gelerek maçın tansiyonunun yükselmesine neden oldu.

 

        Amed Sportif A.Ş. maçın gol dakikasına kadar Temsilcimiz İnegölspor´u adeta sahada yok saydı. Sağlı- sollu ataklar, orta saha baskısı, temsilcimiz zor top kazanıyor, çabuk top kaybediyor hal böyle olunca da İnegölspor 18. dakikaya kadar santra çizgisini geçemedi. Bordo- Beyazlılar golü de sağ taraftan üst üste 3 defa kullandığı taç atışından geldi. Kaan´ın ceza sahası içine taşıdığı topu, Raif´e aktardı, Raif rakibini geçerken düşürülmesini maçın orta hakemi Yakup Bakır, penaltı olarak değerlendirdi. Penaltı atışını Raif kullanarak takımını 1-0 öne geçirdi. Golden 10 dakika sonra İnegölsporlu Cengiz´in, rakibine ceza sahası içinde yaptığı hareketi orta hakem Amed Sportif A.Ş. lehine penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını Ercan kullanarak topu üstten auta atarak takımını beraberlikten etti. Bu penaltı atışının kaçışı rakip takımı demoralize edeceğine, daha da baskılı oynamasına sebep oldu ve ilk yarı bu baskı altında sona erdi.

 

        İkinci yarıya İnegölspor sakatlanan oyuncusu Emrah´ın yerine Barış Sinan Üstün´ü alarak başladı. Devrenin başlamasıyla İnegölspor %100lük bir golü kaçırdı. Barış Sinan Üstün´ün, Cengiz´e alda at dediği topu, Cengiz çok kötü bir vuruşu İnegölspor´u bir golden etti. Aynı Cengiz bu seferde zor bir pozisyonda Ali´nin pasında topla buluşarak kalecinin kör noktasına yaptığı sert bir vuruşla maçın skorunu tayin etti. 2-0´dan sonra takımımız o kadar çok gol pozisyonu harcadı ki buna akıl sır erdiremiyorum. Üçüncü bölgeye rakibine oranla 4-2 veya 5-3 fazla adamla geliyorsun, fakat son hamleyi bir türlü yapamıyorsun. Gurubumuzda puan cetveli öyle bir hal aldı ki, bir golün dahi hesabı yapılır duruma geldi. İşte bu hafta örneği Sancaktepe averajla bir sıra üstümüzde, BENDEN SÖYLEMESİ.

        İnegölspor taraftarının maçtan sonraki sevincini inanın parayla satın alamazsınız. Kimi çiftetelli oynuyor, kimi arkadaşına sarılıyor, çocuklar sahada takla atıyor, böyle sevinçleri daima yaşamamız adına bu tablonun oluşmasına sebep olanlara teşekkür ediyorum.

                                                                                                                                                                            SAYGILARIMLA