www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


GELİN BİRLİKOLALIM


Arşivlere baktığım zaman İnegölspor´u yazmayalı tam 24 yıl olmuş, en son 1993-94 sezonunda 3. lig 8. grupta İnegölspor - Maltepespor maçını kaleme almışım. O günden bugüne köprünün altından çok sular aktı. İktidarlar değişti, Belediye Başkanları ve yöneticileri değişti hatta kentimiz  İnegölümüz´de büyük bir değişim yaşadı. Ama değişmeyen tek şey vardı ki, o da İnegölspor´un renkleri ve aşkı.

1984 yılından beri aktif olarak İnegölspor´u izleyen biriyim. Tabii bu süre içerisinde İnegölspor çatısı altında da belli başlı olaylar yaşandı. Ama hiçbir zaman İnegölspor´un iskeleti bu kadar değişmedi!.. Bu değişiklikleri irdeleyecek olursak, bugüne kadar alt yapıda böyle radikal bir değişim olmadı, hep Ahmet gitti, Mehmet geldi felsefesi uygulandı. Fakat bu sefer herkes gitti... Simdi İnegöl´ün öz evladı Koksal Demir hoca ile anlaşılarak, hocanın kendi ekibini kurması bekleniyor.

Birde benim yıllardır dikkatimi çeken İnegölspor´un üzerindeki siyasi baskı, bu yönetimde o yok, kendi yağıyla kavrulma uğraşı içindeler. Bence başarılı oluyorlarda. Birde İnegölspor taraftalarının atladığı bir nokta daha var. İnegölspor´un tarihinde gelmiş geçmiş hiçbir yönetim, hiçbir sezon üst düzey birtakım kurmayı başaramadı. Ama her yıl hasbel kader iyi kötü bir hedefin peşinde koştu, fakat bu başarı inegölspor takımının değil, inanın inegölspor taraftarının sevgisi ve birlikteliğiyle sağlandı.Bunu kimse inkar edemez. Tabii bu sezon daha farklı. Hemen hemen takımın tamamı değişti diyebiliriz. Teknik direktörlüğe Petkimspor - Orhangazi Belediyesi - Beylerbeyi´nde takim antrenörlüğü, Orhangazi Belediyespor - Göztepe A.Ş. ve Aydınspor´da takım Teknik sorumluluğu yapmış, İspanya´nın Atletico Madrid ve Fransa´nın Lens takımlarında stajyerliğini tamamlamış Murat Yoldaş hoca, yardımcılıklarına Cengiz Alp - Hüseyin Yoğurtçu - Melih Ergün ve kaleci antrenörlüğüne´de Vahap Şenol getirildi. Bu değişimlerden A takımı da nasibini aldı. Geçen sezonda ki takımdan sadece altı kişi kaldı.Şimdi bakıldığı zaman yönetim yeni,teknik heyet yeni, takım yeni .altyapı hocaları yeni... Peki, yeni olmayan ne var ? inegölspor´u hiçbir şartlar altında yalnız bırakmayan cefakar tarafları var. Onun için diyorum ki; GELİN BİRLİK OLALIM İNEGÖLSPOR´U layık olduğu yere taşıyalım.

Not: Hafta içinde almış olduğum üzücü bir haberi sizinle paylaşmak istiyorum, inegöl´de sporun amatörce oynandığı yıllarda inegöl futboluna futbolcu antrenör ve yönetici olarak yıllarca hizmet vermiş olan bizim jenarasyonumuzun değerli büyüğü İLHAN ÖZÇİFTÇİ (ilhanko) yıllar önce yerleştiği Erdek Ocaklarda vefat etmiştir. Kendisine Rahmet Ailesine başsağlığı dilerim.

Saygılarımla...