www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


GICIK BİR YAZI!


 

Türkiye´de gündem fırıldak gibi bir türlü durmak bilmiyor. İç ve dış politikada ilginç ve bir o kadar da kaygı verici hâdiseler yaşanıyor. 

İktidarın yıllardır kavgalı olduğu, ama milletin bu kavgadan hoşnut olduğu katil İsrail ile sular, ne hikmetse bir anda duruluverdi.  İki ülkenin de rıza gösterdiği bazı hususlarla ilgili anlaşma sağlandı. Stratejik ve ekonomik anlaşmaları, yakında gazetelerden çarşaf çarşaf okumaya başlarız.

Aslında İsrail ile sözde siyasî ve diplomatik krize rağmen, ticarî ve askeri anlaşmaların gizli gizli yürütüldüğünü hep duyuyor ve biliyorduk. Ama her iki tarafta ´gizli işten aşikâr çocuk doğar´ endişesinden olsa gerek, yeniden uzlaşı sağlayarak siyasî manevra alanlarını genişlettiler.

Ancak Katil Siyonist İsrail devleti, Müslüman alemi için de her daim bir tehdittir. Bu nedenle ´Türkiye´nin evlât acısı, İsrail´in kuyruk acısı´ olduğu sürece, bu tip anlaşmalar uzun soluklu olmayacak ve kısa zaman sonra yeniden patlak verecektir.

***********************************************************

Yine düşürülen uçak sonrası siyasî kriz yaşadığımız ve akabinde uyguladığı bir takım ambargolar ile Türkiye´yi dara düşüren Rusya ile de iş tatlıya bağlandı.

 Ticaretin ufak ufak yeniden başladığı Rusya´dan, ilk Rus turist kafilesi Antalya´ya indi bile. Artık eller nasır tutmayacak!

Ancak Rusya´nın Suriye´deki Esed yanlı politikası ve ABD´nin Rusya ile yeniden güçlü ilişkiler kurmamızdan duyduğu memnuniyetsizlik, başka başka krizlere yol açabilir. ABD bu memnuniyetsizliğini, Irak ve Suriye çemberinde konuşlandırıp desteklediği terör örgütlerini, ülkemizde yaptıracağı ses getirecek eylemlerle belli edecektir, bana göre etmeye başladı bile.

**************************************************

Türkiye´nin siyasî kriz yaşadığı bir başka ülke ise Mısır. Seçimle gelen Mursi´yi darbe ile indiren Sisi´ye karşı siyasî tavrını kalın çizgilerle ortaya koyan hükümet, şimdi o çizgileri ufak ufak silmeye başladı. Sisi ile anlaşma zemini arayan hükümetin, Rabia´nın sembolü 4 parmaktan ikisini indirip, zaferi ifade eden iki parmağı göstermesi an meselesi.

************************************************************

Uzlaşının yaşanacağı bir diğer ülke ise Suriye olabilir. Tabi bu çok ciddî bir iddia. Ortada halen bir savaş varken, Esed ile hükümet nasıl bir araya gelir. Gelirse ona karşı yıllardır verilen mücadeleden nasıl geri dönülür.  Dönülürse nasıl izah edilir bilemiyorum. Ama şu bir vaka ki, AK Parti tabanı kemik gibi. İster 90 derece dönülsün ister, 180 derece hiç fark etmiyor. Çok sağlam çelik gibi bir taban var. 

Esed ile de anlaşma olursa, geriye bir tek silâhların susması ve Suriye´nin parçalanıp paylaşılması kalıyor. Onu da zaten büyük abiler kararlaştırmışlardır. Petroldür, yer altı zenginlikleridir hepsi batılı güçlerin kontrolünde üçer beşer Siyonist şirketlere peşkeş çekilir. Türkiye ise, yeniden inşa edilecek Suriye´de inşaat işçisi olarak belki yerini alabilir.

***************************************************************

Ha birde FETÖ meselesi var. Devlet içinde devlet kurdukları iddia edilen ve hainlikle suçlanan FETÖ´cülerin, hükümetin eli kanlı terörist devletlerle masaya oturup anlaşmasından sonra ellerini ovuşturmaya başladıkları söyleniyor. Artık barışma sırası bize geldi diyorlar. 

Adamlar haklı! Yahudi İsrail, Hıristiyan Rusya ve Müslüman Mısır ile oturup anlaşabiliyorsan, bu 3 dini tek din yapmaya çalışan, dinler arası diyaloğun mimarı Fethullah Gülen ile de oturup anlaşabilirsin. Nasıl ama gıcık demi...