www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


GÜLEN- ERDOĞAN VE SARIGÜL

GÜLEN- ERDOĞAN VE SARIGÜL


 

Yerel seçimler yaklaşıyor, söylemler git gide sertleşiyor. Adaylar gerek görsel ve yazılı medyada, gerekse de sosyal paylaşım sitelerinde seçim çalışmalarını ve propagandalarını en ince ayrıntısına kadar paylaşmakta.

 

Hangi aday, nerede, kimlerle bir araya gelmiş, neler konuşmuş,  daha yazılı ve görsel medyada haberleşmeden, sosyal paylaşım sitelerinde tartışılmaya başlanıyor.

 

Ancak partilerin İnegöl’deki sempatizanlarına bakarsak, seçim propagandalarını genel siyaset üzerinde yapmaktalar.

 

Herkes rakip gördüğü partinin kirli çamaşırlarını ortaya çıkarmanın derdine düşmüş.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun malzeme konusu olan ayakkabı kutuları, para kasaları,  paralel yapı ile suçlanan Gülen cemaati ile ortaya atılan birbirinden korkunç iddialar almış başını gidiyor sosyal paylaşım sitelerinde

 

Yine Fethullah Gülen’in,  Başbakan Erdoğan’ın ve yakınlarının ses kayıtları, CHP İstanbul Büyükşehir belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül hakkındaki yolsuzluk iddiaları, son günlerde sosyal paylaşım sitelerinde tıklanma rekoru kıran konuların başında geliyor.

 

Aslında ortaya dökülen tüm bu kirli çamaşırlar ve iddiaların doğru olup olmadığına karar verecek olan merci hukuktur.

 

Eğer Türkiye bir hukuk devleti ise Sarıgül’ün yolsuzluk dosyaları bir an önce savcıları harekete geçirmelidir.

 

Yine devlet içerisinde paralel yapı var ise, bu paralel yapının mensupları bir bir tespit edilip, adalete teslim edilmeli ve cezaları verilmelidir.

 

Başbakan ya da yakınları herhangi bir yolsuzluğa bulaşmışsa, savcılarımız bir an önce harekete geçip, gerçeği ortaya çıkarıncaya mücadele etmelidir.

 

Açıkçası bu ve benzeri ulusal konuların yerel seçimlere malzeme yapılmasını doğru bulmuyorum.

 

İnegöl’ün sorunları Gülen Cemaatinin paralel yapısına, iktidarın ayakkabı kutularına, ya da Sarıgül’ün yolsuzluklarına asla kurban edilmemelidir.

 

Özellikle iktidar ve ana muhalefet partisinin her seçim üzeri tavan yapan horoz dövüşüyle seçmeni bir tarafa kanalize etme kurnazlığı artık tat vermiştir.

 

İnegöl halkı seçim sathında genel başkanlara değil, kendilerine hizmet etmeye namzet belediye başkanlarına odaklanmalıdır.

 

Zira İnegöl’ün önünde kaybedilmemesi gereken çok önemli bir 5 yıl var. Yanlış hesabın Bağdat’tan dönmesi ancak 5 yıl sonra mümkün olacak Bu nedenle ilçe halkımız tüm adayları objektif bir şekilde değerlendirip ehil olanı seçmelidir.