www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


GÜLERMİSİN- AĞLARMISIN?

.


Türk milletinin ortak özelliği malumunuz hayırseverdir, cömerttir, eli açıktır hoyrattır.  Yedirmesini içirmesini, giydirmesini ve yardım etmesini çok sever. Hatta çoğu zaman birbiri ile yarışır, hesap ödemek için. Öyle alman usulü herkes cepten yoktur bizim kültürümüzde.

Lokantaya gidilir yenilir içilir, sıra hesap ödemeye gelince, kasa önünde tatlı bir rekabet yaşanır, ama hesabı hep en büyük öder. (Burada büyük, yaşça paraca yada makamca)

Yine kalabalık bir kahvehane ya da park ortamında iken çaylar ardı ardına gelir, kimse ?acaba hesabı kim ödeyecek? diye düşünmez, herkes kasaya koşuşturur ama hesabı ödeyen yine en büyük olur.

Ülkemizde hesabı sen ödeyeceksin ben ödeyeceğim meselesinden kavga çıktığı, hatta cinayet bile işlendiği olmuştur.

Yani Türk milletinin bu hesap ödeme konusundaki haline gülsek mi, ağlasak mı doğrusu bilemiyorum.

Türk milletinin hesap ödeme konusundaki hassasiyetine benzer bir durumda İnegöl´de yaşanıyor.  Hatırlayacak olursanız daha önce açıklanan projeye göre, İnegöl´de yıkılan kültür sarayının bulunduğu alanın altına otopark, üst kısmına ise çarşıya yakışır güzel bir meydandan söz edilmişti. Şimdi o proje 2017´nin 2. Yarısına ertelenmiş. Oraya 35 bin TL harcanıp geçici bir otopark yapılacakmış.

Başkan Aktaş, yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi´nin gerek İnegölspor tesisleri, gerek Alanyurt kent mezarlığı, gerekse de devam eden diğer projelerden dolayı kültür sarayı projesine başlayamayacağını ifade etmiş. Buraya kadar olan açıklamada komik bir şey yok. 

Komik olan, İnegöl Belediyesi´nin söz verdiği projeyi kendi imkânlarıyla yapmak istemesi, ama büyükşehirin bunu kabul etmemesi. Hani Bursa´ya bağlandıkta, Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl´ün abisi oldu ya, sağ olsun Başkan Altepe, kimseye elini cebine attırmıyor!

Daha önce duymuştum da inanmamıştım. Hani 2 yıl önce yanan beylik hanının yapımını büyük bir sükse ile büyükşehir belediyesi üstlenmişti.  Tabi söz verilen tarihte çalışmalar başlamayınca iddiaya göre;yanan işyerlerinin sahipleri mağdur olduklarından, ? siz yapmayacaksanız bari biz kendimiz yapalım?teklifinde bulunmuşlar. Ama bizim büyük abi ?Yok biz yaparız, siz karışmayın? dercesine teklifi kabul etmemiş.

Ya mübarek adam, İnegöl halkından topluyorsun paraları götürüyorsun Keles´e, Kestel´e, Harmancık´a gömüyorsun.  Sonra gelip İnegöl´e, param yok bekleyin diyorsun.

Yok, arkadaş, hem paramızı alacaksın, hem de bizi oyalayacaksın. Yok, öyle gayma?

Madem para yok, bırak o zaman İnegöl Belediyesi yapsın.  Artı şuan 35 bin liraya mal edilecek otoparkı 2017 de bozup çöpe atacaksın. Yazık değil mi, O paralar da tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var. İnegöllülerin parasıyla ağalık yapma, bizim bir tane ağamız var, O´da Alinur Aktaş´tır.