www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


HACI AMCA

HACI AMCA


 

30 Mart yerel seçimleri öncesi köylere oy istemeye giden AK Parti Eski İlçe Başkanı Bülent Temelli, aynen şu ifadeyi kullanıyordu.

" Hacı Amca eğer AK Parti`ye oy verirsen, büyükşehir belediyesinin sarı otobüsleri köy meydanına kadar gelecek, bineceksin otobüse Ulucami`ye kadar gideceksin, Cuma namazını kılıp, yine belediye otobüsü ile köyüne döneceksin,"

Hacı amcaların ömrü, büyükşehirin sarı otobüslerini köy meydanında görmeye yeter mi yetmez mi bilemiyorum ama, şu ara sarı otobüslerin tam gelme zamanı.

Zira herkesi geçim telâşı sarmış durumda. Bırakın Ulucami`de Cuma namazının huzuruna varmayı, ya da tophanede bir bardak çayın keyfini çıkarmayı,  bir insan sağlık sorunu için Bursa`ya gidip gelmeye kalksa, sadece ulaşım maliyeti 20 ilâ 25 lirayı buluyor.  

Ama Büyükşehir`e ait sarı otobüsler devreye girdiğinde ulaşım yarı yarıya ucuzlayacak, artı şehrin ta merkezine kadar gidebileceğiz.

Bu hizmetten İnegöl gibi yeni merkez ilçe olan Karacebey, M. Kemalpaşa yakın zamanda faydalanmaya başladı, yada başlayacak.

Peki Karacabey`e, Gemlik`e ve Kemalpaşa`ya otobüs tahsis eden büyükşehir belediyesi acaba İnegöl`ü neden es geçti dersiniz.

Benim kulağıma gelen bilgiler arasında, İnegöl`deki otobüs firmalarının üye olduğu iki kooperatif ile belediyenin anlaşamadığı yönünde.

İddiaya göre İnegöllü otobüsçüler, büyükşehire ait sarı otobüslerin İnegöl`e girmesine sıcak bakmıyor ve Bursa`ya yolcu taşıma işini kendileri yapmak istiyor.

Eğer buna imkân varsa, İnegöl`de bu işten yıllardır ekmek yiyen şoför esnafına imkân tanınmalı ve ilçe halkını yine eskisi gibi İnegöllü esnaf taşımalı derim.

Tabi kalite ve ucuzluktan ödün vermeden...