www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


Hakkımı helal etmiyorum

..


Evet, bana göre HDP bir terör partisidir. Sadece bana göre mi? Tabiki Hayır, ne diyordu Cumhurbaşkanı Erdoğan, “HDP eşittir PKK, eşittir YPG/PYD. Hiç sağa sola bunu saptırmanın anlamı yok. Gerçek ortada. Bunu zaten başlarındaki kişiler söylüyorlar."

Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi benzeri sözleri, hatta daha ağırlarını Cumhur ittifakı ortağı MHP Lideri Bahçeli’de söylüyor. Her ne kadar cezaları kesinleşmiş tutukalanması gereken HDP’lileri af etseler de…

Şu bir gerçek ki; askerimizi, polisimizi, Güneydoğu'da yaşayan insanımıza hizmet için gitmiş doktoru, polisi, öğretmeni, mühendisi vs. şehit eden, savunduğunu iddia ettikleri kürt halkına bile zulüm ederek illallah dedirten PKK’nın siyasi sözcüsü HDP, Türk milleti içinde, vatansever Kürt milleti içinde, net bir şekilde söylüyorum terör partisidir.

 Nasıl 2 +2 eşittir 4 ediyorsa, HDP eşittir PKK’dır. Bu gerçekler şartlara göre, ya da siyasi konjontore göre asla ve kat’a değişmez.

Ancak gel gelelim. ne geçmiş hükümetler, ne 20 yıldır iktidarda olan Ak Parti hükümeti HDP’nin önünü kesmek için hiçbir adım atmadı, atamadı.

Ben ve benim gibi düşünen milyonlarca insanın arzusu odur ki; 2016 yılında darbe teşebbüsünde bulunarak devlete meydan okuyan, askeri polisi ve masum insanları şehit eden FETÖ’cülere ve onların sempatizanlarına yapılan muamelenin aynısı HDP denilen bu terör Partisi’ne ve mensuplarına da yapılmalı.

Cumhurbaşlanı Erdoğan’a, MHP Lideri Bahçeli’ye göre de madem HDP terör örgütü ile eş değer, (çok doğru tespit)o zaman sormak istiyorum;

Neden HDP denilen törör partisi hala mecliste.

Neden hala diğer legal partiler gibi muhatap alınıyor.

Neden hala devletin kasasından milyonlarca TL  yardım alıyor,

Neden hala propaganda yapmasına müsaade ediliyor.

Neden bu partinin sözcüleri, aynı fetöyü savunanlar gibi makamına, mevkisine ve kimliğine bakılmaksızın  yargılanıp tutuklanmıyor.

Neden hala bunların propagandasını yapan basın yayın organlarına izin veriliyor ve kapatılmıyor.

Neden hala bunların seçilmişlerine meclis başkan vekilliği verilip, meclisi yönetmesine izin veriliyor, makam aracı ve koruma tahsis ediliyor. .

Önce hizmet hareketi diye övülen, sonrasında terör örgütü ilan edilen FETÖ’nün nasıl tüm kurum ve kuruluşlarına, onlarla iltisaklı işadamalarının tüm varlıklarına nasıl el konulduysa, HDP’lilere ve onları savunanlara da benzerinin yapılması gerekmez mi?

Ben başta HDP’ye oy veren, onları muhatap alan, onlardan medet uman, onların varlığından beslenen ve istismar ederek oy devşiren siyasetçilerin hiç birine hakkımı helal etmiyorum.

Benim gibi milyonların fikri de odur ki; HDP’ye iyimser bakan, gizli aşikar görüşen, onlardan medet uman, onları muhatap alan adı ve şanı  ne olursa olsun, bu milletin oyunu asla ama asla hak etmiyor.