www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


HAYRETLİK YAZI!


 

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olabileceğine yönelik çıkan haberler ve köşe yazıları, tüm İnegöllüleri olduğu gibi beni de heyecanlandırdı.

3 dönem İnegöl´e hizmet eden Başkan Aktaş´ın, 2019´da Bursa´ya talip olması yadırganamaz, küçümsenemez.  Rahmetli Hikmet Şahin´in 2 dönem İnegöl Belediye Başkanlığı yapıp, sonra Bursa´da harika işler yapmasını göz önünde bulundurursak, Başkan Aktaş´ta Bursa´da destanlar yazabilir.

İnegöl´ün 2014 seçimlerinden sonra kan kaybediyor olmasında ki en büyük pay, büyükşehir yasasını planlayan ve yürürlüğe koyan hükümetindir.  Bugün Bursa´dan İnegöl´e hizmetlerin ağır aksak geliyor olması, yada istenilen hizmetlerin gelmemesinde bana göre Başkan Aktaş´ın rolü, BŞB Başkanı Altepe kadar yoktur.

Zira Aktaş, ne derece İnegöl´ün Belediye Başkanı ise, Altepe´de o kadar belediye başkanımızdır. Hatta Altepe, Aktaş´tan daha çok oy almış bir başkan olarak, İnegölle ilgili daha fazla rol üstlenmesi gerekmektedir.

Her ne kadar Başkan Aktaş, Bursa adaylığı ile ilgili mütevazi bir demeç vermiş olsa da, ben kendisinin Bursa´da İnegöl´den çok daha başarılı olacağına inanıyorum.

Evet, İnegöl´ün müzmin sorunları var, örneğinhava kirliliği. Ama Başkan Aktaş´ın hava kirliliği ile ilgili bu zamana kadar ciddi çalışmalar yaptığını da hiç kimse inkar edemez.  Doğalgaz kullanımı merkezde neredeyse yüzde 60´lar seviyesinde. Bugün hava kirliliğinin asıl sebebi, özellikle ufak atölyelerde yakılan boyalı suntalar ve molozlardır. Bununla ilgili de zaten belediyemiz elinden geleni yapmaktadır.

Bir başka sorun trafik. İnegöl çok şükür zengin bir şehir. Araç sayısı 50 binlere dayanmış durumda.  İnegöllüler olarak tüm hizmetler yakınımızda olsun, şayet uzaksa da en yakınına kadar sokulalım işimizi bitirip gidelim istiyoruz.  Ayıp olmasa WC´ye bile arabayla gideceğiz. Hal böyle olunca özellikle ana arterlerde trafik zaman zaman sürücüleri zıvanadan çıkarabiliyor.

Park sorunu ise zaten trafik sorunuyla paralellik taşıyor. Her işimizi arabayla görmeye kalkmasak park sorunu zaten, otomatik olarak ortadan kalkacak.

Yolların bozuk olmasına gelince.  Bunun sebebi bana göre Büyükşehir Belediyesi. Bugün asfaltsız, ya da çukur yollar varsa büyükşehir belediyesinin planlama yapmaması, yada İnegöl´ü gözden çıkarmasıyla ilintili. Merkez ilçe olmadan önce İnegölü gözünüzün önüne getirin bakalım,  var mıydı asfaltsız ve çukur yol?

Başkan Aktaş´ın en çok eleştirilen yönü ise vizyonsuzluğu! Ben bu eleştiriye katılmıyorum. Başkan Aktaş, son 12 yılda her alanda, (spordan eğitime, ulaşımdan kültür sanata) her yaştan insanı memnun edecek ciddi projelere imza attı. İnegöl´e 10 yıl sonra gelenler, İnegöl´ü tanıyamıyorlar. Hani girişte mobilyacıları ve köftecileri görmeseler, başka bir şehre geldiklerini sanacaklar.

Başkan Aktaş´ın,büyükşehirin devasa bütçesiile Bursa´ya ve özellikle de İnegölümüze ciddi hizmetler yapacağına, İnegöl´ün kaybettiği yılları, yeniden kazandıracağına inancım tam.

Sözün özü, başkan Aktaş´ın Bursa´ya talip olmasını canı gönülden destekliyorum ve her türlü propagandasını seve seve yapacağımı şimdiden duyurmak istiyorum.

Son olarak, bu hayretlik yazıyı aklınıza hiçbir art niyet getirmeden okuduysanızteşekkür, getirdiyseniz teessüf ederim?