www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


HAZIRLIK MAÇLARI GÖSTERİ MAÇI DEĞİLDİR


     Sezon öncesi yapılan hazırlık kampları, oynanacak lig maçları için çok önemlidir. Zor geçen kamp döneminden sonra yapılan hazırlık maçlarında alınan sonuçlar her ne kadar önemli değildir denilse de,  takımın kendi liginde oynayacağı maçlarda gücünü göstermesi anlamında bir tespittir.

 Geçen sezondan kalan iskelet kadroya ilaveten yapılan transferlerle hangi mevkinin eksikleri giderilmiş, hangi mevkilerde sorun var ve hangi mevkilere daha transfer yapılması gerektiği konusunda işaret vermesi anlamında, kampta ve kamp sonrası yaptığı hazırlık maçları bu nedenle çok önemlidir.

        Temsilcimiz İnegölspor; Bolu kampında oynadığı maçlarda dahil olmak üzere toplam 3 hazırlık maçı yaptı. Bunların ikisini Bolu´da, üçüncüsünü de İnegöl´de oynadı. Hazırlık maçı olması ve Cumartesi gününe tesadüf etmesine rağmen İnegölspor seyircisi maça ilgi gösterdi diyebilirim.

 Hazırlık maçlarının programı nasıl yapılır, kim yapar bilmiyorum ama bildiğim bir şey varsa oda İnegölspor´un oynadığı rakiplerin hiç biri İnegölspor´un dişine göre değildi. Bolu´da ilk maçını Boluspor U21 ile oynadı 3-0 kazandı. İkinci maçını Çatalcaspor ile oynadı 2-1 kazandı. Üçüncü maçını da Cumartesi günü ilçe stadında Karacabeyspor´la oynadı 3-0 kazandı.

Baktığımız zaman kategori olarak kendinden düşük liglerde top oynayan takımları yenmiş oldu. Yukarıda belirttiğim gibi hazırlık maçları takımın hem gücünü göstermek anlamında, hem de mevki eksiklerini görme anlamında önem taşımaktadır.

Peki siz kendinizden zayıf ekiplerle, hazırlık maçları oynarsanız gücünüzü ve eksik yönlerinizi nasıl göreceksiniz? Bana göre bu oynadığınız 3 hazırlık maçı da, antrenmanda kendi aranızda yaptığınız çift kale maçından başka bir şey değildir.

 Şimdi soruyorum? Karacebeyspor hazırlık maçında oynadığınız futbol ile nasıl tespit edeceksiniz gücünüzü ve eksikliklerinizi. Ama bu rakipler kendi gücünüz ayarında olursa, Kalenizin - defansınızın - orta sahanızın ve hatta hücum hattınızın eksikliklerini görebilirsiniz. Temennim odur ki, bundan sonraki oynayacağınız hazırlık maçları, takımlarının daha hassasiyetle seçilmesidir. Güçlü rakiplerle oynayacağınız maçlarla da transferde nokta atışı yapılması şansını da yakalamış olursunuz.

Bolu kampının bir kaç oyuncunun dışında İnegölspor´a bir şey katmadığını söyleyebilirim. Bundan sonraki süreçte İnegölspor yönetimin transferdeki rotası ne olur bilemem ama! Ben İnegölspor´u lig için daha hazır göremedim.