www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


HER ŞEY´E RAĞMEN 3 PUAN


Spor Toto 2. lig Kırmızı Grup´ta mücadele eden temsilcimiz İnegölspor iç saha maçında Bodrumspor´u 2-1 mağlup etti.

2017-2018 Futbol sezonunda kendi seyircisiyle ilk kez buluşan İnegölspor, şimdiye kadar resmi müsabaka anlamında rakibiyle hiç karşı karşıya gelmedi.

    Geçen haftaki zorlu deplasman maçında Tuzlaspor gibi güçlü bir rakipten puan çıkarmış, seyircisinin önüne ilk defa çıkacak bir takımın maçına, bu kadar ilgisiz kalan bir seyirci topluluğu inanın hiç bir yerde göremezsiniz. Hafta içinde görüştüğüm Murat Hoca´ya İnegöl seyircisinin stadı ful dolduracağını söylememe rağmen, gereken ilgi ve alakayı göremediğimi ifade etmek isterim.

        Temsilcimiz İnegölspor´un rakibi gurubumuzda geçen haftayı 3 puanla kapatan 7 takımdan biri Bodrumspordu. Geçtiğimiz haftaya nazaran İnegölspor Futbol takımı oyun sistemini değiştirmiş olup, Murat Hoca; Hücum bölgesinden bir oyuncusunu geriye çekip, orta sahasını güçlü tutmak, orta sahasındaki oyuncularıyla´da oyunu kontrol edip, hücuma çıkacak beklerine zemin hazırlamaktı. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı, ilk yarı boyunca İnegölspor´un Kenan Şahin´in şutundan başka ele alınacak hiç bir pozisyonu yoktu, golde rakip futbolcunun topu elle kesip faul almasından geldi. 12. dakika´da Raif´in sahalarımızda ender görülen ceza vuruşu golü, İnegölspor´un çok erkenden öne geçmesine sebep oldu. Kalan 40 dakikanın tamamı rakip takımın üstünlüğüyle geçti, Bodrumspor oynadı bizler ve İnegölspor´lu futblcular seyretti. 45+1´de golü bulan rakip takım devreyi´de 1-1 kapatmasını bildi.

        2. yarıya takımlar hiçbir değişiklik yapmadan devam ettiler. Maç ilk yarısının tamamında olduğu gibi 2. yarının ilk 20. dakikasına kadar  Bodrumspor´un pas ve oyun becerileri bize göre çok daha üstündü. 70 dakikadan sonra İnegölspor kendini bulmaya başladı ve golde 71. dakikada Enes´in sağ taraftan getirdiği ortayı Raif kafayla indirdi. Barış Sinan Üstün ceza sahası ön çizgisinden yaptığı düzgün bir vuruşla takımımızı 2-1 öne geçirdi. Kalan dakikalarda üst üste pozisyon üreten İnegölspor ve Bodrumspor´un atakları sonuçsuz kaldı. Maçta İnegölspor´un 2-1 galibiyetiyle bitti.

    İnegölspor önümüzdeki hafta Cumartesi günü saat 16.30´da Bergama 14 Eylül stadında, Menemen Belediyespor ile deplasmanda karşılacaktır.

Saygılarımla.