www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


Herkes aklını başına almalı


Ülkemizin içerisinde bulunduğu coğrafya her açıdan çok stratejik ve önemli bir bölge. imparatorlukların kurulup yıkıldığı, medeniyetlerin merkezi durumundaki bu bölgede dini, tarihi ve kültürel kalıntılar çok fazla?Yine Cenab´ı Hakk bu bölgede biz Müslümanlara çok büyük yer altı zenginlikleri bahşetmiş. Dünyanın neredeyse 3´te ikisine sahip petrol, doğalgaz ve maden yatakları bu bölge ülkelerinde?

İşte bu sebepledir ki, medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar diye tabir edilen batılıların gözü,  bu petrol ve yer altı kaynaklarına sahip Müslüman ülkelerin topraklarında.

Diğer taraftan da vaat edilmiş topraklar inancıyla yanıp tutuşan terörist İsrail´in, hem Ortadoğu´da hem de dünyanın çeşitli bölgelerindeki organizasyonları ve operasyonları sinsi sinsi devam etmekte.

İşte son 10 yılda Irak, Libya ve Suriye´de yaşananlar ortada. Irak ve Libya´yı, sözde demokrasi getireceğiz propagandası ile işgal eden ABD ve işbirlikçileri, tarumar ettikleri bu ülkelerin tüm yer altı ve yer üstü kaynaklarını sömürmeye devam ediyor. İşgal ettikleri ülkelerde milyonlarca sivili şehit eden, binlerce kadına tecavüz eden bu alçaklar, son olarak Suriye´de başlattıkları iç savaş ile ülkeyi yaşanmaz hale getirdiler. Suriye´de 10 binlerce insan hayatını kaybederken, milyonlarca insan da başta ülkemiz olmak üzere, çeşitli ülkelere göç etmek zorunda kaldı.

Geçtiğimiz yıl İHH´nın Azez ve Afrin´e düzenlendiği gezi programına katılmış ve oradaki gözlemlerimi aktarmıştım. Hemen sınırımızdaki Azez´deki kamplarda en az 100 bin insan çadırlarda yokluk içerisinde bir dilim ekmeğe muhtaç şekilde yaşamakta. Yine binlerce insan savaşta yaralanmış tedavi görürken elini, ayaklarını ve gözlerini kaybetmiş  insanları gördüm Suriye´de?

Hele anne ve babasını kaybetmiş yetimler yok mu, onları görünce gerçekten içim parçalanmıştı. İHH´dan ve ona yardım edenlerden Allah razı olsun, o gariplerin, o yetimlerin her türlü ihtiyacı her gün hiç aksatılmadan karşılanmakta. Yüz binler İHH ve bazı yardım kuruluşlarının sayesinde yaşamlarını sürdürmekte.

Suriye lideri Esed´i zalimlikle suçlayıp bir anda ülkeyi işgal eden batılılar, isteseler o zalim dedikleri Esed´i anında yok edebilirler. Ama nasıl bir dolap dönüyorsa artık, ne Esed´i yok ediyorlar, ne de barışı sağlıyorlar. Kısacası Suriye´de her şey arapsaçı...

Ülkemiz ise yıllardır terör örgütlerinin tehdidi altında. İçerde PKK, dışarıda PYD ve DEAŞ´la mücadele eden Mehmetçiklerimiz, son olarak Suriye´de başlattığı barış pınarı harekâtıyla, vatan topraklarımızı terör tehdidinden uzak tutmaya çalışıyor. İnşallah Mehmetçik´in kahramanca mücadelesi ve 80 milyonun duası ile en azından kendi topraklarımızı terör örgütlerinden korumayı başaracağız.

Böl parçala yut taktiği ile Müslüman ülkeleri işgal eden tek dişi kalmış canavar batılıların, Suriye´den sonraki hedefinin Türkiye olduğu, geçmişte merhum Erbakan tarafından da dile getirilmişti. Yaşananlar da zaten bunu doğrulamakta. Suriye´de oynanan oyunların ülkemizi nerelere sürükleyeceğini kestirmek mümkün değil.

Evet Türk milleti olarak, geçmişte zalimlere karşı çok büyük zaferler kazanmış, kahraman ve şerefli bir milletiz. Bir bütün olduğumuzda önümüzde duracak hiçbir ordu, güç yok. Şahadete inanmış bir millet olarak tüm bentleri sel gibi yıkıp geçeriz de önce aklımız başımıza almalıyız.

80 milyon nüfusa sahip ülkemizde her çeşit fikir ve inançtan insan bulunmakta. Ve her insanın inancı da kendine göre kutsaldır. Kimseyi ne Müslümanca düşünmeye ve yaşamaya, nede zorla bir başka düşünceye zorlayamazsınız. Geçmişte bu tür hatalar olmuştur ve zaman zaman da buna benzer münferit olaylar olmaktadır.  Ancak bu tür yanlış tutum ve davranışları sergileyenlere, anayasanın 10´uncu maddesinin ilk fıkrasını hatırlatmak isterim.   ?herkes dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir?

Kısacası ya,?Müminler ancak kardeştirler ?ayeti kerimesine inanıp kardeş olacağız. Ya da anayasanın 10. maddesine göre birbirine saygılı yurttaş olacağız. Zira bizim bu ülkeden başka gidecek vatanımız da kucak açacak bir başa ülkede yok?