www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


HIRSIZIN SUÇU YOK MU!

Nasreddin Hoca´nın evine gece hırsız girer, evde ne var ne yok götürür. Sabahleyin komşuları toplanır, Hocaya sorular ile yüklenirler.


- Hocam kapıyı açık mı bıraktın yoksa?

- Hocam şu eski pencereleri değiştir diye sana kaç defa söyledik.

- Bir köpek alsaydın, böyle olur muydu?

-Hocam o kadar sesi duymayacak kadar nasıl derin uyudun?

Nihayet Hoca dayanamaz ve  ?Yahu tamam, iyi güzel de kabahatin tümü benim mi? Hırsızın hiç mi suçu yok?? der.

Bu fıkra bana, son zamanlarda ülkemizde yaşanan terör olaylarında AK Parti karşıtlarının gösterdiği tepkiyi hatırlatıyor.

Evet, terör olayları huzurumuzu ve psikolojimizi bozdu. Hayata dair tüm hayallerimizi, belki bir süreliğine erteledik ve millet olarak ortak arzumuz ve duamız, ülkemizin bir an önce huzur ve güvene kavuşması.

Ancak bir kısım insanların terör olaylarını gerçekleştiren hainlere, onların siyasi uzantılarına, destekçilerine ve sempatizanlarına tek bir kelime etmezken, sürekli iktidarı suçladığını görmekteyim.

Evet, AK Parti, çözüm sürecinde yanlış stratejiler izlemiştir. Teröristlerle masaya oturulması onlara bazı tavizler verilmesi asla kabul edilemez. Ancak AK Parti iktidarının çözüm süreci ile yapmak istediği, kalıcı bir barış ve teröre kökten çözüm arayışıydı.

Ancak PKK´nın bir taşeron örgüt olduğu, arkasında uluslararası güçlerin olduğu, çözüm sürecinin sarpa sarmasıyla bir kez daha gün yüzüne çıktı.

İktidar mensupları, artık terörle masaya oturulmayacağını anlamış olsa gerek, şuan devletimiz ve güvenlik güçlerimiz, teröre ve teröristlere karşı çok ciddi mücadeleler vermektedir.

Devletimizin verdiği silahlı mücadelede askerimiz, polisimiz şehit ediliyor üzülüyoruz, şehirlerde can güvenliğimiz tehdit altında korkuyoruz. Ama biz Çanakkale´de 7 düvele karşı zafer kazanmış yüce bir milletin torunlarıyız.

Bu toprakları kendisine vatan kabul eden herkes, terör olaylarına karşı duruşunu yeniden gözden geçirmeli, yaşanan acılar üzerinden siyasi rant sağlamaya çalışmamalıdır.

Evet, ev sahibi(iktidar)çözüm sürecinde evin kapısını ve penceresini açmıştır. Ama bu, devlet babanınkandırılıp dağa çıkmış evlatlarına, ?gel evladım, bırak elindeki silahı, sende bu evin bir ferdisin, birlikte yaşayabiliriz? mesajıydı.

Devlet babanın bu mesajını doğru anlayanlar geldi teslim oldu, anlamayan kalleşler, leş oldu ve olmaya devam edecektir.