www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İBRETLİK KAVGA

İBRETLİK KAVGA


Çocuklarımız iyi bir eğitim alsın, vatana millete faydalı insanlar olsun diye teslim ettiğimiz öğretmenleri temsil eden camialar, son 1 haftadır karşılıklı suçlamalarla adeta birbirini yiyor. Kimden bahsediyorum Türk Eğitim Sen ile Eğitim Bir Sen İnegöl Temsilciliklerinden.

 

Ortaya öyle iddialar atılıyor ki, insanın gerçekten inanası gelmiyor. Türk Eğitim Sen’in iddialarına göre Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesinde tarih öğretmeni olarak görev yapan bir bayan öğretmenin elektronik postasından, Nene Hatun Kız Meslek Lisesi Müdürü Hakan Esen hakkında yalan ihbarda bulunmuş.

 

Sinan Aktaş böyle bir şey yaptı ise, bu gerçekten çok vahim. Neden böyle bir şeye gerek duydu. Kendisi bir sendikanın ilçe temsilcisi. Şayet  bir ihbarda bulunulacaksa neden bizzat kendi mailinden yada bizzat suç duyurusunda bulunmuyor, bu cevaplanması gereken bir konu…

 

Türk Eğitim- Sen Şubesi’nin, Sinan Aktaş hakkında ortaya attığı bu iddiaya karşılık, önceki günde bir açıklama Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Numan Şeker’den geldi. Şeker, Cerrah İlköğretim Okulu Müdürü iken devlet büyüklerine sinkaflı sözler söylediği için görevden alınan Türk Eğitim Sen İlçe temsilcisi Şenol Şahin’in, görevden alınmasıyla ilgili belgelerin ellerinde olduğunu açıkladı. Açıkçası bu belgelerin eğitim bir sen temsilcilerinin elinde olması neyi ifade ediyor anlamadım. Zira Şenol Şahin zaten söylediği iddia edilen sözlerle ilgili, müdürlük görevinden uzaklaştırılmış durumda.

 

Kaldı ki, Türk Eğitim Sen İlçe Başkanı Şenol Şahin’in devlet büyükleri hakkında kötü sözler sarf etmesi, Eğitim Bir- Sen İlçe Başkanı Sinan Aktaş’ın bir başkasının mailinden bir başkasını ihbar etme suçunu hafifletmez ya da aklamaz.

 

Sonuç olarak her iki sendika temsilcisinin birbirleri hakkında karalama kampanyasını ısrarla sürdürmesi hatta buna il temsilcilerini de alet etmeleri,  kamuoyunda özelikle de eğitim camiasında ibretle ve şaşkınlıkla izlenmektedir.

 

Burada kazanan taraf olmayacaktır. Birbirlerini karalayarak suç bastırmak, eğitimci insanların yapacağı son iştir. Kavga edilecekse İnegöl’ün eğitimle ilgili yaşadığı sorunların çözümü noktasında edilmelidir.

 

Kim İnegöl için güzel ve çözüm odaklı projeler üretirse, kim İnegöl’ün başarı çıtasını yükseltmeye yönelik çalışmalara öncülük ederse o en başarılı sendikadır.  

 

Yoksa sendikaların farklı siyasi görüşlerinden ötürü birbirlerine kılıç çekip, sen ben kavgası yapmasının hiç kimseye bir faydası yoktur.