www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İDDİALAR İDDİALAR...

İDDİALAR İDDİALAR...


Cuma günü belediye önünde toplanan bir grup Ziraat Odası delegesi, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin`e yönelik bazı suçlamalarda bulundu. AK Partili olduğunu iddia eden bu delegeler, "AK Parti`ye evet, Şahin`e hayır" diyecek kadar öfkelenmişler. Sebebi ise malûm, bir banka memurunun başka bir ilçeye tayininin Hüseyin şahin tarafından çıkarılması iddiası.

Bu konuya ilişkin önceki gün açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik`te, çok ilginç iddialar ortaya attı. Delegelerin gösterdiği tepkinin oda seçimleriyle ilgisinin olmadığını kaydeden Çelik, bu protestonun Milletvekili Hüseyin Şahin`i yıpratmak için parti içi yapılan bir manipülasyon olduğunu öne sürdü.

Milletvekili Hüseyin Şahin`e sahip çıkan Çelik, seçimlerde asıl taraf olanın, AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Selahattin Külcü olduğunu ileri sürdü.

Şimdi taraf olmakla ilgili iki iddia var. Bir grup delege Şahin`in taraf olduğunu ileri sürerken, ziraat odası başkanı ise asıl taraf olanların bir başka AK Partili vekil Bedrettin Yıldırım olduğunu iddia ediyor.

Ben şahsen milletvekillerinin güvendiği ve başarılı bulacağına inandığı bir adaya destek vermesini yadırgamam. Burada asıl olan milletvekillerinin delegelere nüfuzunu ya da makamını kullanarak baskı yapmamasıdır.

Ancak bu konuda Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, iddiasını daha ileriye taşıyarak, adını verdiği AK Partili vekil ile belediye meclis üyesinin, tarım kredi kooperatifi üzerinden delegelere baskı yaptığını ifade etmesidir.

Çelik`in bir başka iddiası ise, milletvekili Hüseyin Şahin`e kendi partisi içerisinden yapılan manipülasyondur. Bu iddia su götürmez ve çok vahim bir iddiadır.

 Kim ya da kimler, partili milletvekilini yıpratmak için çiftçiyi örgütleyerek sokağa döker ve bu durumdan bir çıkar sağlar?

Bu konuda bana ulaşan bazı bilgiler var. Cuma günü delegelerin eylem yaptığı saatlerde, belediye binasının arka kapısından bazı AK Partili isimlerin gayet keyifli bir şekilde çıktığını görenler olmuş. Yani ön tarafta çiftçiler AK Parti`li milletvekiline saydırırken, arka kapıdan çıkanların yüzünde tebessümlerin oluşması, parti içerisindeki ayrışmanın ve kutuplaşmanın, hangi boyutlarda olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Peki bu konu sadece tebessümden mi ibarettir kesinlikle hayır, benimde bildiklerim var, ama onlar bende kalsın...