www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İki yüzlü siyasetçilerden Yeminle bıktım

.


Getiğimiz hafta Cumartesi CHP lideri Kılıçadaroğlu İnegöl’de STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. 5. Mevsim Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda salon ftıka basa doluydu.Hatta içeriye giremeyip salon dışında kalanlar bile oldu.

Kılıçdaroğlu, önce genel siyasetten söz etti, ardından soruları cevapladı. Programı yaklaşık 1 saat kadar takip ettim. Soruların çoğunluğu ekonomi üzerineydi. Yani STK temsilcileri pahalılık ve zamlardan şikayet ettiler ve çözüm önerilerini sordular.

Ekonomiye dair konularla ilgili üzerinde çalışmalar yapıldığından söz eden Kılıçdaroğlu, iktidar olduklarında ülkenin her alanda rahatlayacağını ve huzur bulacağını ifade eden klişe cevaplar verdi.

İYİ Partili bir yöneticinin “HDP’ye karşı vatandaşların duruşu belli, sizden de dik duruş bekliyoruz” önerisine karşılık bildik cümleler kullanan Kılıçdaroğlu, HDP’nin de legal bir parti olduğunu, kendilerinin tüm partilerle görüşen tek parti olduğunu, bir suçlu varsa devletin istihbaratının polisinin olduğunu ve suçlulara ceza verecek olanında yargının olduğunu söyledi. Biz tabi bunların hiç birini bilmiyorduk, iyi ki söyledin yüreğimize su serptin!

Kılıçdaroğlu, acaba bu cümleleri sıcağı sıcağına geçtiiğmiz hafta şehit olan bir Bursalı astsubayın ailesinin ziyaretinde söyleyebilirmiydi.  Ya da söylebilse acaba evlatlarını yitirmiş o acılı anne baba nasıl bir tepki verirdi. Ben şahsen evladımı yitirmiş bir baba olsam ve bir parti lideri evime taziyeye gelse ve HDP ile ilfgili bana Kılıçdaroğlu’nun yaptığı edebiyatı yapsa, en kibarından evden kovardım. Açık söyleyeyim bu kafa ile sizi iktidara taşıyacak desteği asla bulamazsınız, bu millet o iktidarı size asla vermez.

İktidar kanadının durumu ise muhalefetten farkı yok, hatta  daha da beter. İki yüzlülükte adeta zirve yapıyor.

Aylardır 6’lı masayı HDP ile birlikte olmakla suçlayacaksın, sonra kalkacaksın anayasa bahanesi ile HDP’yi ziyaret edeceksin. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Hele MHP Lideri Bahçeli’ye ne demeli. Bu kadar pişkinlik olurmu yahu…PKK ve HDP konusunda en çok sesi çıkaran ve takdir toplayan Bahçeli bile, HDP ziyaretine sıcak baktı. Neymiş efendim,  mecliste grubu olan parti ile görüşülebilirmiş. O zaman ne diye CHP’yi suçlayıp duruyorsun arkadaş. Öyle anlamsız cümlerler kurup, kelime oyunları ile milleti kandıracağınızımı zannediyorsunuz.  Net olun. HDP eşittir PKK ise, HDP ile görüşmek kandil ile görüşmek ise, AK Partii heyet Kandille nasıl görüşür? bunu nasıl normalleştirirsiniz aklım almıyor. Yeminle millet olarak bıktık bu iki yüzlü siyasetinizden…

Ak Parti ve MHP gibi CHP’nin HDP ile görüşmesinden rahatsızlık duyan ve sürekli CHP’yi ve beraberinde 6’lı masayı eleştiren Yeniden Refah Partisi Fatih Erbakan’da bu konuda bence sınıfta kaldı. 

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılan Erbakan,  HDP ile hayırlı konularda görüşmenin normalliğinden bahsetti.  Yani 6’lı masayı HDP ile görüştüğünü öne sürüp sürekli eleştiren, ama AK Parti’nin görüşmesini normalleştiren Erbakan, bu açıklamalarıyla bende olduğu gibi, parti tabanında da şok etkisi yaratmıştır diye düşünüyorum.

Ya, bir konuda net olmak lazım. HDP ile kim, hangi mesele üzerinde görüşürse görüşsün ya normaldir diyeceksiniz, ya da bu terör partisi ile hangi mesele üzerinde ne görüşülürse görüşülsün uygun değildir diyeceksiniz. Bunun ortası olmaması lazım.

Siyasiler şunu iyi bilsinler ki, ülkenin vatanseverleri asla HDP’ye sıcak bakmıyor.  Net söylüyorum, binlerce insanımızı şehit eden bölücü terör örgütünün partisi HDP’yi, demokrasi bahanesiyle meclise sokup istediğiniz kadar legal sayın, HDP milletin nezdinde ve gönlünde terör partisidir. Bu böyle biline… İnanın artık hiçbir siyasteçiye güvenim kalmadı, hepsine yazıklar olsun.