www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İMAJ NASIL KURTARILIR!


 

İnegöl denilince aklınıza ilk gelen şeyleri sıralayın desek, karnınız açsa ilk önce köfte, toksa mobilya dersiniz. Sonra Oylat filan işte.

İnegöl denilince benim aklıma karnım aç iken de, tok iken de mobilya geliyor. Zira mobilya sektörü içerisinde bulundurduğu onlarca kalem ile yüzlerce esnafın ekmek kapısı olduğu gibi, istihdam ve ihracatıyla da ilçe ekonomisini ayakta tutan en önemli markamız.

Mobilya sektörü ile ilgili bugüne kadar gerek işadamlarının, gerek STK ve siyasilerin hayata geçirip kalıcı hale getirdiği önemli çalışmalar oldu. Bu çalışmalar, İnegöl mobilyasının marka olmasında ve en çok tercih edilen ürünler arasında yer almasında önemli bir yer tutuyor.

Tabi İnegöl Mobilyasının marka olmasında yapılan bu çalışmaların yanında, birde mobilyamızın adını iki paralık eden, ya da müşteriyi İnegöl mobilyası aldığına pişman eden üreticilerde yok değil.

İşte tercihini İnegöl mobilyacısından yana kullanmış ama pişman olmuş bir tüketiciye şahit oldum, geçtiğimiz Ramazan Ayı´nın son günlerinde.

Bayram arifelerine yakındı. YUSEV Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sevim ve İnegöl Gazeteciler Derneği Başkanı İhsan Balakuş ile birlikte Yenişehir´de Yeni Marmara Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Efe´nin misafiri olduk.

Bizi Yenişehir´de yakın zamanda hizmete açılmış olan bir yakının kafesine götüren Orhan abi ile tam koyu bir sohbete dalacaktık, Orhan abi ve Mustafa Sevim´in oturduğu koltuğun ayağı yerinden çıkmasınmı. Orhan abi yere düşmekten son anda ani bir refleksle kurtuldu. Tabi yaşanan hadise üzerine kafe sahibi ivedi bir şekilde yanımıza gelip, ?abi kusura bakmayın varmı bir şey diyerek bize mahçubiyetini ifade ederken, bir yandan da; ?bu koltukları aldığıma alacağıma pişman oldum? deyiverdi.

 Bizde, o koltukların İnegöl´de üretilmediğinden emin bir tavırla, ?hayırdır nereden aldın bu koltukları? deyince ?İnegöl´den? demez mi. Tabi hepimiz şokta. Nasıl olur 2-3 aylık bir ürün kısa sürede arıza verir ki diye düşünürken, Mustafa Sevim´in koltuğu incelemesiyle, işin kalitesizliği bir anda ortaya çıkıverdi. Koltuk hatalı üretilmişti, yani o koca koltuğa konulan ayaklar zayıf ve yetersizdi.

Kafe sahibi koltuklardan memnun olmadığını ifade ettikçe bizler İnegöllü olarak adeta kendi ürettiğimiz bir mamülmüş gibi mahçup olduk. Tabi Mustafa Sevim konuya vakıf biri olarak, İnegöl mobilyasının imajını kurtarmak amacıyla hemen olaya el attı. Ürünü yapan firma sahibini tanıdığını ve hatanın kısa sürede telafi  edileceğini belirterek, telefona sarıldı. Ürünü yapan firma sahibini ararayak durumu anlatan Mustafa Sevim, ardından koltukların ölçülerini alarak mesaj yoluyla firma sahibine iletti ve tüketicinin mağduriyetinin giderilmesini rica etti.

 

?Hani küçük sinek mide bulandırır´ misali, milyon dolarlık dev mobilya sektörü içerisinde yaşanan bu küçük hadise de adeta bizim midemizi bulandırmıştı.

?Şikâyetinizi bize, memnuniyetinizi dostlarınıza anlatın? prensibinden yola çıkarak, bende de bin nasihat yerine, yaşanan bu ufak musibeti anlatarak, mobilya sektöründen ekmek yiyen tüm üreticilerin dikkatini çekmek istedim.

Peki, bu küçük musibet bize ne mesaj verdi derseniz, onu da söyleyim;  10 numara 5 yıldız AVM´lerden, çok şık tasarımlı mağazalardan, stantları janjanlı dev mobilya fuarlarından, reklam tanıtım ve kampanyalardan önce, tüketiciyi memnun edecek, oh be iyiki İnegöl mobilyasını tercih etmişim diyeceği kaliteli mobilyalar üretmek gerek.

Bu arada İnegöl mobilyasının imajını bir çırpıda kurtaran Mustafa Sevim kardeşime de buradan sektör temsilcileri adına teşekkür etmek istiyorum. Saol Mustafa?