www.haberyorumgazetesi.com

İbrahim Gürbaş


IMF´YE BORCUMUZ YOK!


Hazine Müsteşarlığı´nın verilerine göre, Türkiye´nin brüt dış borç stoku, 30 Haziran itibarıyla, Mart sonundaki 412 milyar dolardan 432,4 milyar dolara çıktı.

Böylece, Mart sonunda yüzde 48,6 olan dış borçların stokun milli gelire oranı, milli gelirin yarısını da aşarak yüzde ise 51,8 düzeyine tırmandı.

Aynı tarihte, Türkiye´nin net dış borç stoku da, 267 milyar dolardan 283,1 milyar dolara yükseldi ve net dış borç stokunun milli gelire oranı yüzde 31.5 düzeyinden yüzde 33.9 düzeyine yükseldi.

Türkiye´nin 2003 yılı ikinci çeyrek sonunda 135 milyar dolar olan toplam dış borçlarının milli gelire oranı yüzde 52.4 düzeyindeydi.

Peki bu neden böyle oldu?

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yıllarca "bizim IMF´ye borcumuz yok" nidalarıyla oyalayıp durdu. Yukarıda ki tablo ise bunun tam tersini söylüyor. Peki ne yapmak lazım. Bakan Şimşek, TV programında şunu diyor;  ?Yastık altından altınlarınızı çıkarın. Bir kez daha seferberlik yapın. Ekonomiye bu altınları kazandıralım" tamam da olmayan altınları nasıl kazandıracaksınız. Döviz dediniz, gariban millet size kandı,  üç beş ne varsa bozdurdu. Ama büyükbaşlar ne yaptı, o garibanın bozdurduğu dövizi ucuz yolla gitti kapattı.

Olmuyor beyler!

Halkı kandırmayın, son günlerde ekmeğini bile fahiş fiyatla bölük pörçük ailesine yedirmeyen çalışan babaları üzmeyin.

Babalık zor zanaattir, babanın ekmek parası kazanamaması, Allah katında sizlerin, sorumluluk alanınıza girmektedir. Bunu hiç bir zaman unutmayın.

Ankaragücü´ne verilen para

Devletin bakanı geçtiğimiz günlerde basına düşen haberde, büyük bir gururla Ankaragücü´ne yaptıkları yardımı fotoğraf karesi ile belgelediğini gördüm.

İlk gördüğümde inanamadım, gerçekten böyle bir şey var mı diye araştırdım ve doğru olduğunu öğrendim. Yazıklar olsun!

Kimin parasını kime veriyorsunuz. Hiç yakışıyor mu? Bir taraftan ekonomi bakanı "yastık altından çıkartın altınları ekonomiye katkıda bulunun "diyor. Bir tarafta bu paralar devletin kasasından hoyratça savruluyor.

 O zaman ne yapmak lazım. Tabiki de hesap sormak lazım. Ama kimle, nasıl ve nerde soracaksın.İşte bu soruya bir türlü cevap bulamıyorum.