www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İNEGÖL İL OLURSA?


Yıllardır il olma hayaliyle yaşadık durduk. Onlarca haber, köşe yazısı ve açıklama yapıldı İnegöl basınına.

Son seçimlerde İktidar temsilcisi bir kaç kişi aykırı şeyler söylese de, aslında milletvekilinden belediye başkanına, sivil toplum kuruluşlarından tüm ilçe halkına herkes il olmayı canı gönülden istiyordu.  Ama iktidarın büyükşehir yasasını duyurmasının ardından iktidar mensuplarından bir kaç isim istemeyerekte olsa ters açıklamalarda bulundular.

Geldiğimiz noktada İnegölümüz büyükşehir yasasıyla Bursa´nın merkez ilçesi oldu. 2 yıldır Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin bize biçtiği donu giyiyoruz.

Belediye Başkanları Recep Altepe ve Alinur Aktaş, son 2 yıldır gece rüyalarında İnegöl´e dair ne görüyorlarsa onu hayata geçiriyorlar. Rüya kent dedikleri böyle bir şey olsa gerek.

Ancak her iki başkanında kaldırım ve parktan başka bir rüya gördüklerini söyleyemem. Zira park ve kaldırım yapmaktan öteye geçilemedi.

Toplumun her kesiminden ciddi eleştirilerin geldiği büyükşehir yasasıyla kuşa dönen gelirler ve hizmetler, maalesef İnegölümüzü artık mega kent olma hayalinden çıkarıp, mega köye dönüştürmeye başladı desek abartmış olmayız.

Hal böyle iken, son 1 aydır bazı haber sitelerinde İnegöl´ün il olacağına dair haberler dolaşmaya başladı. Adı sanı duyulmayan haber sitelerinde yer alan haberlere göre 38 ilçe KHK ile il olacağı yönünde.

Doğruluğu var mıdır bilemiyorum, ama asparagas da olsa güzel oluyor bu tür haberler,  heyecan veriyor insana.

Peki, İnegöl il olunca ne olacak?

İnegöl´ün Valisi olacak.

İnegöl´ün kapanan beldeleri bu kez ilçe olarak açılacak. Ve tüm bu ilçelere kaymakamlar atanacak. Artı yeni açılan tüm ilçelere kamu kurumları ihdas edilecek ve bu kurumlara memurlar atanacak.

Yine Yenişehir ve Domaniç gibi bazı yakın ilçeler, İnegöl´e bağlanacak.

İnegöl´ü TBMM´de en az 3 milletvekili temsil edecek. Belki bir bakanımız bile olacak.

İnegöl´ü kendi seçtiği yerel siyasîler yönetecek. (Belediye Başkanı, belediye meclis üyeler ve il genel meclis üyeleri)

4 yıllık üniversitemiz ve ona bağlı fakülteleri olacak.

Polis, doktor, öğretmen ve kamu da çalışan memur sayısı il düzeyine çekilecek.

Belediye hizmetleri daha ivedi şekilde yapılacak. Köylere yine eskiden olduğu gibi il genel meclis üyelerince hizmetler götürülecek.

İnegöl´ün değerleri olan mobilya, Oylat, köfte ve Ayçekirdeği ile ilgili çalışmalar Valinin başkanlık edeceği komisyonlarda daha da ciddi bir şekilde ele alınarak daha da değer kazanacak.

Asayiş berkemal olacak.

Nüfusun artmasıyla ticarî hayat hareketlenecek. Halkın gelir seviyesi yükselecek.

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve siyasi partilerin genel başkanları en azından seçimlerde de olsa ilimizi ziyaret etmek zorunda kalacaklar.

Partiler arasında rekabet artacak.

İnegölspor´un hedefi 1. lig değil, süper lig olacak.

İnegölümüzün kendine has amatör ligi olacak.

İnegöl´ün medyası daha da güçlenecek.

Hülasa, İnegöl il olunca çok ama çok güzel şeyler olacak...

.