www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İNEGÖL KULİSLERİ NE DİYOR


31 Mart seçimlerine adım adım yaklaşırken, partiler il ve ilçe adaylarını açıklamaya devam ediyor. AK Parti´nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklamasının ardından, gözler İnegöl´deki adaylara çevrildi. Özellikle aday adaylarından eski ilçe başkanı Bülent Temelli, Alinur Aktaş´ın açıklanması ile şansı tavan yapan isimlerden biri oldu diyebiliriz.

Kulis bilgilerine göre, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve il başkanı Ayhan Salman´ın İnegöl´de Bülent Temelli´yi istedikleri iddia ediliyor. Temelli´nin ismi, genel merkezde karar vericilerin masasında. Ancak, mevcut başkan Alper Taban´ın yapılan anketlerde halk nezdinde karşılık bulması, genel merkezin kafasını karıştırmış durumda. Anketleri önemli bir kriter olarak kabul eden genel merkezin, ilin Temelli olmazsa, Taban´da olabilir geri vitesi sonrası, üçüncü bir isim üzerinde çalışma yapmasına neden olduğu ifade ediliyor. Yani AK Parti´nin bugün ya da yarın açıklayacağı adayının bir sürprize gebe olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Diğer taraftan muhalefet partileri de ittifaktan yana. İnegöl´de çok güçlü olan AK Parti´yi daha önceki 3 seçimde yenemeyen muhalefet partileri, bu kez ittifak yaparak, seçimi kazanacaklarına inanıyorlar.

Kulis bilgilerine göre; 31 Mart seçimlerinde İnegöl´de ittifak yapmayı planlayan CHP ve İYİ Parti´nin, iktidar adayının netleşmesinin ardından yerli bir isim belirleyip, AK Parti´nin karşısına çıkmayı planlıyor.

İttifakın başkan adayları arasında çok önemli isimler var. Bu isimleri kulis bilgilerine göre aktarmak istiyorum.

Geçtiğimiz günlerde haberlere de konu olan İGİAD Başkanı Hakan Özdemir, ittifakın üzerinde durduğu en önemli isimlerden biri. İş dünyasının başarılı isimlerinden Hakan Özdemir´in, işlerinin yoğunluğu nedeniyle siyaseti düşünmediğini ve kendisine iletilen adaylık teklifini teşekkür ederek geri çevirdiğini öğrendim. Ancak muhalefetin Hakan Özdemir´de ısrarcı olduğu ve AK Parti adayının netleşmesinin ardından genel merkez nezdinde kendisini yeniden ziyaret ederek teklifi yineleyeceği iddia ediliyor.

İnegöl´de ki ittifakın İnegöl Belediye Başkan adaylığına düşündüğü bir diğer isim ise Yenice Beldesi´nin son belediye Başkanı Hasan Aksu. Yıllarca Yenice ve Cerrah Belediyelerinde yaptığı imar işleri müdürlüğünü, 2009 yerel seçimlerinde Yenice Belediye Başkanlığı ile taçlandıran Hasan Aksu´nun, her görüşten insanla pozitif ilişkisinin, ittifak kanadına ciddi oy kazandıracağına inanılıyor. Yenice´de görev yaptığı süre içerisinde dikkat çeken yatırım ve projelere imza atan Hasan Aksu´nun, ittifak adaylığına sıcak baktığı, ancak kararını AK Parti adayına göre vereceği ifade ediliyor.

İttifak partilerinin, Hakan Özdemir ve Hasan Aksu´nun dışında Zeki Anıl Gülşen, Metin Anıl, Yavuz Uğurdağ, Kenan Kender gibi yerli isimlere de teklif götürmesinden söz ediliyor. Ancak bu isimlerden hiç birinin AK Parti´nin karşısına rakip olarak çıkacağına ihtimal vermiyorum. Bu da benim kendi görüşüm?

İYİ Parti ve CHP ittifakının şimdilik dışında olan Saadet Partisi´de aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor. Çeşitli ziyaretler ve istişarelerle isim havuzu oluşturan Saadet Partisi, İnegöl´de ittifaka tek şartla sıcak bakıyor. SP´nin tek şartı ise ittifak adayının Saadet Partisi ismi ile seçimlere girmesi.

İnegöl´de geçmişte Zeki Anıl Gülşen ile iki kez 2. Parti olan Saadet Partisi, yine seçime ittifakın adayı ama çatı parti olarak girmek ve oylarını arttırmak düşüncesinde. Saadet Partisi´nin bu düşüncesine CHP´li ve İYİ Parti´li yöneticiler son seçim sonuçlarını baz alarak sıcak bakmıyor.

Toparlayacak olursak, 31 Mart yerel seçimleri, AK Parti adayının netleşmesinin ardından muhalefet partilerinin belirleyeceği aday ile ya çok çekişmeli geçecek, ya da AK Parti´nin tek başına at koşturacağı bir seçim olacak.