www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İNEGÖL BASINI SINIFTA KALDI?

İNEGÖL BASINI SINIFTA KALDI?


İnegöl’ün yerel medya temsilcileri Cuma günü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile bir araya gelmiş ve İnegöl’ün geleceğine ilişkin fikir ve görüş alışverişinde bulunmuştu.

Söyleşide Büyükşehir yasasına ilişkin Altepe’ye çeşitli sorular yönelten basın mensupları, bazı AK Partililere göre sınıfta kaldı. Gerekçe ise kamuoyunun merak ettiği soruların sorulmaması…

İnegöl basını aslında büyükşehir yasasına ilişkin gerekli ve kritik soruları sordu. Hatta Altepe basın mensuplarının ardı ardına yönettiği sorular karşısında şaşkınlığını gizleyemedi ve farklı ilçelerde basın mensuplarıyla benzeri söyleşiler yaptığını, ama İnegöl basının ilçenin sorunlarına daha hakim ve ilgili olduğunu söyledi.

Peki, Bursa’nın patronu Recep Altepe, İnegöl basınını bu sözlerle överken, bazı AK Partililer neden İnegöl basının sınıfta kaldığını iddia etti.

Bunun cevabını tabii ki bu iddianın sahibi olan AK Partili dostlar verecek. Ama beninde şu iddiam var. AK Parti’nin İnegöl’deki temsilcileri, büyükşehir yasasının kabulü öncesi ve sonrası yaptığı zıt açıklamalarla sınıfta kalmıştır.

Basının ve muhalefetin büyükşehir yasasını ısrarla gündeme getirmesine rağmen sürekli inkâr eden AK Partili idareciler, genel seçimleri tereyağından kıl çeker gibi atlattılar.

Ama şimdi sırada yerel seçimler var. Yerel seçimler öncesi muhalefetin en çok üzerinde duracağı konuların başında yine büyükşehir yasası geliyor.

Her ne kadar AK Parti kanadı yasanın güzel taraflarını anlatsa da, yerel seçimlere kadar birçok hizmet verilmeye başlansa da, muhalefetinde bu konu üzerinde konuşacağı, birçok negatif mesele var.

Yeni patron Recep Altepe’nin anlattığına göre, ekonomik gücü, sanayisi ve nüfusu ile uçmaya hazır olan İnegöl, büyükşehir yasası ile artık tüyleri yolunmuş bir kuş durumunda ve geleceği başkalarının elinde.

Diyeceğim odur ki, hiç kimse İnegöl’ü İnegöllüler kadar düşünemez ve hiç kimse İnegöl için İnegöllüler kadar gecesini gündüzüne katmaz.

Bu nedenle büyükşehir yasası ile İnegölümüz, beldelerimiz ve köylerimiz kaybetmiştir. İktidar mensuplarının mahallede ne varsa, köyde de o olacak sözleri, 10 yıldır ninni gibi kulaklarımıza üflense de, maalesef daha şehirde olmayan bir eksik var ve bu eksikler ne zaman tamamlanırda köylere sıra gelir, Onu da Allah bilir…