www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANINA AÇIK MEKTUP

İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANINA AÇIK MEKTUP


Bu mektubu 29 Mart 2014 Pazar günü akşamı ilçe halkının teveccühü ile İnegöl Belediye Başkanlığına seçilecek isme yazdım.

 SAYIN BELEDİYE BAŞKANIM;

Öncelikle sizi ve ekibinizi kutluyorum ve başarılar diliyorum, Allah´u Teala yar ve yardımcınız olsun, sizi ve sevdiklerinizi utandıracak işler yaptırtmasın.

 SAYIN BAŞKANIM?

 Bugün makamınızda ilk gününüz, zor bir seçim sürecini başarıyla noktaladığınız için mutlusunuz, gururlusunuz ve bir o kadar da heyecanlısınız.

 

1 Nisan günü belediye başkanlığı koltuğunda oturuyor olmanız, size belki şaka gibi gelebilir, ama değil. Zira siz uzun ve yorucu seçim maratonundan her türlü dedikodu ve iftiralara rağmen alnınız akıyla çıktınız ve o makamı hak ettiniz.

 

Şuan itibariyle İnegöl merkez, belde ve köylerinde yaşayan 230 bin kişi, sizin ve ekibinizin fikir ve düşünceleriyle ortaya çıkacak mega projeleri ve yıllardır bitmek bilmeyen alt yapı, trafik, otopark ve hava kirliliği gibi ana sorunları ivedi bir şekilde çözmenizi bekliyor.

 

Bir İnegöllü olarak sizden öncelikli talebim; giydiğiniz ateşten gömleği, yapacağınız hayırlı hizmetlerle terletmenizdir.

 

Sakın ola ?Bu bizden değil? anlayışıyla ötekileştirme yapmayın, Hak ve adaletten şaşmayın.

 

İlçe halkının dişinden tırnağından artırarak ödediği fatura ve vergilerle oluşturacağınız belediye bütçesini hoyratça harcayarak, tüyü bitmemiş yetimin hakkına girmeyin.

 

Toplumun her kesimini siyaseten değil, canı gönülden kucaklayın. İnegöl´de yaşayan 230 bin bireyin belediye başkanı olduğunuzu asla aklınızdan çıkarmayın.

 

Bugünden itibaren etrafınızda kümelenecek olan dalkavuk ve şakşakçıları iyi belleyin ve onlara asla itibar etmeyin.

 

İnegöl´e yapacağınız hizmetlerde mutlaka kusurlar, noksanlıklar ve gecikmeler olacaktır. Bu konuda şahsınıza gelecek eleştirileri dikkate alın. Ama ne eleştiriyi yapanları kendinize düşman görün, nede sizi övenleri gerçek dost bilin.

 

İlçemizin sosyo kültürel gelişimine ve ilerlemesine katkı koyması gereken, ama bugüne kadar bekleneni veremeyen Kent Konseyini, gayri ciddi insanlardan temizleyerek yeniden yapılandırın. Kent Konseyini vizyon sahibi ve akil insanlara emanet edin. Asla bizim çocuk muamelesi ile birilerine siyasi rant sağlamayın.

 

Zaman zaman yapacağınız yut dışı gezileri seyahat ve istirahattan ziyade, İnegöl´ün görsel ve sosyal yapısına katkılar sağlayacak ziyaretler olsun.

 

 

İnegöl Belediyesindeki teknik kadroyu mutlaka gözden geçirin. İşi ehline verin ki, vebalden kurtulasınız.

 

Yapacağınız hizmetler günü kurtarmak adına değil, İnegöl´ü kurtarmak adına olsun. Ben yaptım oldu mantığıyla asla hareket etmeyin, İlçe halkı, STK´lar ve muhalefet ile istişareyi kesinlikle ihmal etmeyin.

 

Fakiri fukarayı gözetin, yaşlıların gönüllerini hoş tutun, gençleri ve çocukları sevindirin.

Gereksiz ve faydasız sosyal projelerden uzak durun. İlçe halkının duasını alacak işlere önem verin.

 

Küçük esnafın işini zorlaştıracak uygulamalardan kaçının. İş dünyasının taleplerine kesinlikle kulak verin.

 

Belediye imkânlarıyla yapacağınız yardım ve bağışları asli göreviniz bilin ve asla kendinize mal ederek, ağalık taslamayın.

 

Yakın çalışma arkadaşlarınızı öyle seçin ki, İnegöl halkının muhafazakâr kimliğine ters düşecek işlere asla imza atmasınlar.

 

Siyasi kavgalardan uzak durun, her zaman uzlaşmacı ve diyalogdan yana olun. Sevgiyi ve hoşgörüyü misyon edinin.

 

Kısacacı, ya göründüğünüz gibi olun, ya da olduğunuz gibi görünün?