www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İNEGÖL BİR TARAFA 16 İLÇE BİR TARAFA...

.


Bursa siyaseti bize gösterdi ki, Bursalılar İnegöllülerden gerçekten çok rahatsızlar. İnegöl’e seçim çalışması için gelen siyasetçiler İnegöl’ün ekonomik gücünden, müteşebbis ruhundan, her alandaki başarısından övgüyle bahsedip İnegöllülerin gönlünü hoş tutarken, iş memleket yönetmeye gelince kapalı kapılar ardında “hadi canım siz kim Bursa’yı yönetmek kim, siz taşralısınız, siz bu işlerden anlamazsınız”, kabilinden küçümseyici ve alaycı cümleleri kullanarak hatta bu meseleyi yandaş basına yazdırıp çizdirerek, daha da ötesi İnegöllülerin Bursa’yı yönetmek istemesinden duydukları rahatsızlığı Ankara’lara taşıyanlar ne olur bir daha şehrimize köfte yemeye bile gelmesinler.

Şehrimize seçimden seçime gelip te İnegöl’ün adını ağzına almasınlar, İnegöllüleri janjanlı sözlerle övüp oylarımıza talip olmasınlar. İnegöllüler her şeyin farkında,. İnegöllüler Bursa’da her kim ne halt karıştırıyorsa biliyor ve ibretle izliyor.

Ama kim ne derse desin, biz İnegöllüler olarak Türkiye’nin, hatta dünyanın her yerinde yönetimlere de, iş dünyasına da hakim olmaya ve yönetmeye talibiz. Bize kim hangi gözle bakarsa baksın. Biz kimsenin nereli olduğuna bakmadan hizmet etmenin adaletle yönetmenin derdindeyiz. Eksiklerimiz elbette olacaktır, herkesin olduğu gibi, ama kimse İnegöllüleri aşağılayamaz, küçümseyemez öteleyemez.

Biz İnegöl olarak kozmopoit bir ilçeyiz. Her şehirden, her kültürden insanın yaşadığı huzurlu bir kentiz. Biz siyasette ve ticarette birbiriyle kaynaşmış, birbiri ile barışık başarılı bir ilçeyiz. Biz Bursa’nın en büyük 4’üncü ilçesiyiz. Biz içimizden ülkemize ve şehrimize hizmet etmiş onlarca siyasetçi, onlarca sporcu, onlarca bürokrat, onlarca akademisyen ve sanatçı çıkarmış ender ilçelerden biriyiz. Biz bir yere talip olduğumuzda bizi engellemeye çalışmak beyhudedir. İnegöllük bilinci ile hareket ettiğimizde bizi durduracak siyasi irade, bürokratik güç yoktur.

İnegöl, ben İnegöllüyüm diyenlerin güç birliği yaptığında hiçbir engel tanımadığı bir şehirdir. İnegöl’ü Bursa’nın 17 ilçesinden herhangi biri gibi kabul edip geçiştirmek, kaale almamak, görmezden gelmek sadece küçük beyinli insanların acizliğidir.

İnegöl insanı kendi içinde siyasi, ticari, sportif mücadeleyi alabildiğine verir, ama bu mücadele İnegöl ile başkaları arasında olduğunda siyasette de, sporda da, ticarete de güç birliği yapılarak kazanılır.

Şimdi bende bir İnegöllü gazeteci olarak, şehrimiz yıllardır il olma mücadelesi verirken, Bursa’ya merkez ilçe yapanlara sesleniyorum.

İnegöl’ü bir kefeye diğer 16 ilçeyi de diğer kefeye koyun, İnegöl hepsinden ağır basar. İnegöl ne Osmangazi’dir, ne Yıldırım... İnegöl ne Gemliktir, ne Nilüfer… 

İnegöl olarak her daim Bursa’yı da yönetmeye talibiz, Türkiye’yi de… İnegöllülere sırf İnegöllü oldukları için engel olmak isteyen ensesi kalın, beyni küçük siyasetçi ve işadamlarına İnegöller adına son sözüm, çok güçlü iseniz İnegöl’ü bir an önce İl yapın ve İnegöllülerden kurtulun. Zira biZ Bursa’nın 17 şirin! ilçesinden biri olarak, her daim Bursa'yı yönetmeye talibiz ve yönetmeye devam edeceğiz.