www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İnegöl halkı yuvarlanır mı?

.


Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İnegöllülere müjdeyi verdi.  “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet Bahçesi projesini onayladı, çok yakında İnegöl’e Bursa’nın en büyük millet bahçesini kazandıracağız.”

Bu müjde! Maalesef İnegöl halkında şok etkisi yarattı. Zira, İnegöl halkının millet bahçesi gibi bir önceliği ve beklentisi yok. Bu nedenle İnegöllüler bu müjde diye duyurulan projeye tepkisini, sosyal medya üzerinden verdi. Tepki verenlerin çoğunluğu muhalefetten denilebilir, ama inanın AK Partili bir çok dost ve arkadaşımızda İnegöl’ün millet bahçesinden daha önemli ihtiyaçlarının hasıl olduğunu ifade ediyor.

Peki yıllardır yeşil alan azlığından yakınan ilçe halkı, niçin bu projeye tepki verdi hemen yazayım. Öncelikle şu yaşadığımız pandemi döneminde insanların bir kısmı işinden gücünden olmuşken, koronaya yakalanmış yüzlerce insan şifa ararken,  binlerce insan koronaya yakalanacağım endişesi ile psikolojik bir vaka haline gelmişken, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların kısıtlamaları devam ederken, vatandaş millet bahçesini ne yapsın.

Evet hayat bir yandan devam ediyor, hizmetler aksamadan yürüyecek. Herkes üzerine düşeni yapacak, ama şuan millet bahçesi İnegöl’ün önceliği kesinlikle değil.

Ancak Milletvekili Gürel, millet bahçesi projesini müjdelediği basın açıklamasında, 2 projenin daha İnegöl’e kazandırılacağını ifade etti. Bu iki proje önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı ile duyurulacak. Bu projelerin ne olduğunu henüz bilmiyoruz.  Umarım İnegöl’ün beklentilerini karşılayacak projelerdir.

Zira gerek İnegöl halkının, gerekse iş dünyasının geçmişten bugüne İnegöl için ciddi beklentileri var. Bunların başında kentsel dönüşüm geliyor. Zira İnegöl deprem bölgesi bir şehir. Şehir merkezinde miadını doldurmuş ve 99 depremini yaşamış onlarca risk taşıyan bina var. Artı İnegöl’de ciddi trafik sorunu yaşanıyor. Şehir merkezi ne akan trafiği, ne parklanmayı artık kaldıramaz durumda. Hava kirliliği desen halen sürüyor.  Özellikle şu pandemi döneminde temiz havaya eskisinden çok daha fazla ihtiyaç var…

İnegöl’ün lokomotif sektörü mobilyacıların ise acil fuar alanına ihtiyacı var, mevcut fuar alanı artık yeterli değil ve İnegöl’e yakışmıyor. Yeni fuar alanı konusu ise uzun zamandır gündemde, ama parasal sorunlar bir türlü aşılabilmiş değil. Yine sanayide üreten mobilyacı esnafımız, artık kabına sığamaz hale gelmiş. Daha büyük ölçekli, tertipli ve düzenli işletmelerde üretim yapmak istiyor. Ancak esnafın bu ihtiyacını karşılayacak sayıda işyeri yok.  Kısacası imalatçı esnaflarımız bu konuda acil çözüm bekliyor.

Demem o ki, İnegöl’ün acil çözüm bekleyen sorunları ve beklentileri arasında kesinlikle bir park yok. Millet Bahçesine harcanacak para ile İnegöl’ün en önemli ihtiyaçlarından bazıları halledilebilir.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimleri öncesinde vaat ettiği 46 millet bahçesinin toplam maliyetinin 1 Milyar 688 Milyon TL olacağını açıklamıştı. Bu rakama göre her millet bahçesinin maliyeti 36 milyon TL…

Bu 36 milyon, millet bahçesi yerine, yukarıda sıraladığım gerek ilçe halkının, gerekse iş dünyası ve esnaflarımızın beklentilerine harcansa, çok daha doğru ve isabetli bir hizmet alınmış olur.

Milletvekilimizin henüz açıklamadığı diğer iki proje şayet halkın ve iş dünyasının beklentilerini karşılayacak projelerden ise, o zaman millet bahçesini bonus olarak yapsınlar, bizde İnegöl halkı olarak gidip hep beraber yuvarlanalım.