www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İNEGÖL`DEN ÜMİTSİZ PARTİLER


Seçimlere şunun şurasında 11 gün kaldı. Siyasî Partiler harıl harıl çalışıyor. Partileri İnegöl penceresinden değerlendirecek olursak, sahada iki partinin olduğunu görürüz. Bu partilerden biri AK Parti, diğeri Saadet Partisi.

CHP ve MHP`nin İnegöl`de çeşitli çalışmalar yaptığını sosyal medyadan zaman zaman yapılan paylaşımlardan öğreniyoruz, ama bu iki parti İnegöl basınında maalesef yoklar.

 Tabi CHP ve MHP`nin İnegöl basınında yer almamasının ana sebebi, tamamen duygusal. Bu duygusallık ise bu iki partinin seçim stratejisinden kaynaklanıyor.

Benim CHP ve MHP`nin propaganda konusundaki stratejisinden çıkardığım anlam, İnegöl`den yana çok fazla ümitlerinin olmaması yönünde.

 Zira halk arasında kulaktan kulağa yayılan cümle şu; "Şayet MHP adayları Hasan Toktaş ya da Fikret Fidan sıralamada ilk 3 içerisinde olsaydı, seçilmeleri için her türlü desteği verirdik"

Ancak sıralamada bu iki güzel insanın 5 ve 6. sıralarda yer alması teşkilât mensupları ve alternatif arayan seçmenleri de sükûtu hayale uğratmış durumda.

CHP Adayı Erkan Dönmez`le ilgili zaten umut hiç yok. Milletvekili adaylarını ilk kez ön seçimle belirleyen CHP delegesi, İnegöl kökenli Kurşunlu Eski Belediye Başkanı Erkan Dönmez`i seçilme ihtimali olmayan bir sıradan aday gösterdi. Tabi CHP`ye gönül verenler için sıralamanın bir önemi yok. Giderler ve 6 Ok`a mührü basarlar. Ancak bir fazlasının olacağını sanmıyorum

İnegöl`de dediğim gibi, basından takip ettiğim kadarıyla iki parti var sahada. AK Parti ve Saadet Partisi.

Saadet Partililer, kimsenin şans tanımadığı bir ortamda dahi, harıl harıl çalışmaktan gocunmayan, biz seferden sorumluyuz mantığıyla çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayan bir inanca sahip. Biliyorum ki, seçimler biter Saadet Partililer bitmez...

Saadet Partisi`ni sadece basından değil, İnegöl sokaklarından da nasıl inançla çalıştığını anlayabilirsiniz zaten.  Zira ana arterlere ve caddelere çıkıldığında, apartmanlardan en çok sarkıtılanın Saadet Partisi  bayraklarının olduğunu göreceksiniz.  Tabi bu sandığa nasıl yansıyacak onu bilemiyorum. Tek bildiğim, hazine yardımı almamasına rağmen, davasına inanmış insanların ceplerindeki harçlıkları gözünü kırpmadan davası uğruna harcamasıdır.

7 haziran seçimlerine ilişkin AK Parti Milletvekili Adayı Hüseyin Şahin`e de ayrı bir parantez açmak istiyorum. AK Parti`nin aday Şahin, şuan basından izlediğim kadarıyla partisinin en çok çalışan ve en çok koşturan ismi. Hem de seçilme ihtimali yüzde yüz iken. Bu da onu değerli kılıyor.

Şahin, şuan Bursa`nın tüm yükünü omuzlarına yüklenmiş durumda. Bursa`da Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu`nu bir tarafa koyarsak şayet, Şahin`in önümüzdeki dönem yükü ve sorumluluğu daha da artacak, hem Bursa için, hem de İnegölümüz için başarılı ve değerli hizmetlere imza atacaktır.

Hülâsa 7 Haziran seçimleri çok farklı sonuçlanacağı gibi, muhalefet açısından dağ fare doğurdu şeklinde de sonuçlanabilir. Ne açısından sonuçlanırsa sonuçlansın, Rabbim, tüm ümmeti Muhammed`in kurtuluşuna vesile olacak, hayırlı hizmetleri ülkemize kazandıracak Hakkı ve adaleti hakim kılacak bir iktidar nasip etsin. AMİN...