www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İNEGÖLLÜLERDEN KÜÇÜK BİR RİCA!


Gazetecilerin asli görevi, yaşadıkları şehrin ve ülkenin kalkınıp gelişmesine katkı sağlamak, toplumsal barışa öncülük etmek, şehrin ve halkın sorunlarını objektif bir şekilde dile getirip çare olmaktır. Tabi bu vazifeyi yerine getirirken Hak´kı üstün tutmak gazetecinin en önemli şiarı olmalı?

İnegöl´de yayın yapan yerel bir gazete olarak bizlerde İnegölümüzün, Bursamızın ve zaman zaman da ülkemizin meselelerini dile getirerek, idarecilerin dikkatini çekmeye çalışıyor ve yine toplumun değerlerini savunma konusunda da asla taviz vermemeye gayret ediyoruz.

Tabi gazetecilerin özellikle nokta atışı ile dile getirdiği meseleler, bazen birilerinin canını acıtıyor ve bu nedenle gazetecinin şahsına ya da çalıştığı kuruma maddi ya da manevi zararlar verebiliyor.

Bu minvalde, 2005 yılında başladığım gazetecilik mesleğini, inandığım değerleri önüme bir ışık gibi tutarak, taviz vermeden sürdürmekteyim.

Özelikle milletimizin ve devletimizin bekasını ilgilendiren konuları, her daim vatansever ve maneviyatçı kimliğimle analiz ederek yorumlamakta ve haberleştirmekteyim.

Bu nedenle, 7 yıldır yayın yapan Haber Yorum Gazetesi´nin hiçbir sütünunda devletine ve milletine hainlik edenleri öven ya da savunan bir haber, ya da makale ile karşılaşmadınız. Ancak, vatan hainlerine ve din düşmanlarına en ağır manşetlerle cevap verdiğimize defalarca şahit oldunuz.

İşte burada altını çizerek bir kez daha söylüyorum; Haber Yorum Gazetesi olarak inandığımız ve hak bildiklerimizin maddi karşılığı asla yoktur.

7 yıldır devam eden yayın hayatımız içerisinde gerek haber, gerek makalelerimiz nedeniyle karşı karşıya geldiğimiz makam ve mevki sahileri şunu iyi bilmeliler; Kişilerin makamı, para gücü ya da nüfuzu bu zamana kadar bizleri asla inandığımız yolda yürümekten döndürmeyi başaramadı, Allahın izni ile bundan sonra da başaramayacaktır.

Ne demek istiyorum; yaptığımız haberlerden ve köşe yazılarımızdan ötürü,  şahsıma ve gazetemize maddi manevi ayar vermek isteyenler, bizleri ne gazetecilik mesleğinden soğutabilir, nede inandığımız doğrulardan vazgeçmemize neden olur.

5 yıl önce eli kanlı terör örgütü PKK´lılara manşetlerden verdiğimiz ayar gibi, 17-25 Aralık darbe girişiminden 15 gün önce FETÖ´cülere verdiğimiz ayar gibi,  sosyal medya üzerinden peygamber efendimize hakaret eden CHP´li Eski Vekil Hüseyin Aygün´e verdiğimiz ayar gibi, İnegölümüzü, vatanımızı, aziz milletimizi ve inancımızı para cezalarına ve karakollara çektirilme pahasına da olsa savunmaya Allah güç verdiği müddetçe devam edeceğiz.

Hülasa; Bizler kendi öz sermayesi kurulmuş bu gazete ile istihdama ve ekonomiye katkı sağlamaya çalışırıken, önümüze engeller koymaya çalışan hainlere, bölücülere ve yoldan çıkmışlara inat dik durmayı, hak ve hakikatlari yazmayı sürdüreceğiz.

Ancak İnegöllü hemşerilerimizden küçük bir ricam var. Ne olur, dualarınızı ve manevi desteğinizi bizlerden esirgemeyin, olur mu?