www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İNEGÖLLÜLERE ÜCRETSİZ METRO JESTİ!

İNEGÖLLÜLERE ÜCRETSİZ METRO JESTİ!


 

Bursa büyükşehir belediye başkanı Recep Altepe dün İnegöl`deydi. İlk olarak Atatürk Bulvarı`nda ki katlı otoparkın açılışına katılan Başkan Altepe, adından ikindi namazı için İshakpaşa Camiine geçti. Cami çıkışı bir süre vatandaşlarla sohbet eden Başkan Altepe, daha sonra İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş`ın makamına geçti.

Beylik Hanının yapımına ilişkin yer sahiplerinin taleplerini dinleyen Başkan Altepe, tarihi hanın mimari çalışmalarının ve ihalesinin ardından çok kısa sürede yapılacağını kaydetti.

Başkan Altepe`nin vatandaşlarla söyleşinde, İshakpaşa camii imamı Mehmet Nuri Memiş, tarihi camii ile ilgili  3 talepte bulundu. İshakpaşa Camiinin restorasyonunu isteyen Memiş Hoca, ayrıca caminin iç mekânıyla ilgili sıkıntıları dile getirdi. Memiş hocanın bir diğer talebi ise, bayan cemaatin abdest alması için uygun bir yerin yapılması oldu.

Başkan Altepe, Memiş hocanın taleplerini dinledi ve hepsinin halledilebileceğini söyledi. Tabi günlerdir Başkan Recep Altepe`yi uygun bir ortamda yakalasak ta, İnegöl`e dair bir kaç soru sorsak diye fırsat kollarken, bende fırsat bu fırsat deyip kendisine iki soru yönelttim.

Açıkçası soruları önceden plânlamamıştım. Ama isabet oldu. Birinci sorum büyükşehir belediyesi halk otobüslerinin İnegöl`e ne zaman hizmet vereceğine dairdi. Hatta bu soruyu destekleyici birde örnek verdim. Yerel seçimlerde köylere oy istemeye giden AK Parti ilçe başkanı Bülent Temelli, özellikle cami cemaati yaşlı dedelere şunu diyordu. "Büyükşehir yasasıyla İnegöl merkez ilçe oldu, köyünüzde mahalle. Sizler artık Bursa`nın bir parçasısınız. Bundan böyle büyükşehir buraya da hizmet getirecek. Meselâ Cuma namazını Ulu cami de kılmak istiyorsunuz, köyünüze kadar gelen halk otobüsüne binecek ve ulu camide ineceksiniz"

Tabi bu örnek hem başkan Altepe`de, hem de ilçe Başkanı Bülent Temelli`de tebessüme yol açtı. Başkan Recep Altepe, otobüsçülük yapan esnafı düşünerek, şuana kadar halk otobüslerinin İnegöl`e hizmet vermesiyle ilgili bir çalışma yapmadıklarını,  ancak otobüs sahipleri ile farklı bir çalışmanın yapıldığını ifade etti.

Başkan Altepe`nin hizmetlerini hayata geçirirken, esnafı düşünmesi çok önemli. Zira yıllardır İnegöl-Bursa arası ilçe halkına hizmet veren şoför esnafını mağdur etmek olmazdı. Ancak şoför esnafını düşünen Başkan Altepe`nin, İnegöl halkını da düşünmesi gerekir. Meselâ büyükşehir halk otobüsleri İnegöl`e hizmet vermiş olsa, ilçe halkı çok daha ucuza Bursa`ya gidebilecekken, şu durumda halkın yararına bir hizmet verilmiş olmuyor. İlçe halkına yapılacak en güzel jest, İnegöl otobüsleri ile Bursa`ya giden ilçe halkına, aynı biletle metro ulaşım hizmetinin de verilmesi olabilir. Şayet Başkan Altepe, böyle bir imkânı İnegöllülere sunarsa, ilçe halkı da mağdur edilmemiş olur ve adalet yerini bulur.

Başkan Altepe`ye sorduğum ikinci soru ise servis araçlarının Bursa`da yaşadığı sorunlara ilişkindi. Sürekli ceza yiyen servisçilerin de merak ettiği bu soruyu, Başkan Altepe geçiştirerek atladı.  Bende üstelemedim. Sanırım bu sorunun çözümü yakın zamanda mümkün gözükmüyor. Ne diyeyim İnşallah servisçi arkadaşlarında sorunları kısa zamanda çözülür...