www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İnegöllülerin belediyelerden beklediği

.


Belediye başkanlarının asli vazifesi mazbatayı aldıktan sonra, parti rozetini çekmecesine koyup, şehrin tamamına adil bir şekilde hizmet götürmektir. Vatandaşların yerel yönetimlerden beklediği ise, sorunların ivedilikle çözülmesi, verilen hizmetlerin de ucuz ve konforlu hale getirilmesidir. 

Bu meseleyi İnegöl penceresinden değerlendirdiğimizde ise yerel idarecilerin görevlerini tam manasıyla yapmadığını görmekteyiz.

Vatandaşların genel manada beklediği hizmetlerin başında; sağlam bir altyapı, aracıyla zigzag yapmadan ilerleyebileceği düzgün yollar, alternatif cadde ve sokaklar açılarak akıcı bir trafiğin sağlanması,  şehrin her noktasında yeterli sayıda otopark, yayaların rahatça yürüyebileceği genişlikte, engelsiz kaldırımlar, çeşmelerden içilebilir kalitede akan içme suyu, toplu taşıma araçlarında ucuz,  konforlu ve güvenli seyahat, gerek şehir merkezlerinde gerek kırsal alanlarda yeterli miktarda park ve yeşil alan, temiz ve düzenli bir kent, geceleri aydınlık bir şehir, her alanda hızlı ve adil hizmet, tüm canlılara hizmeti esas alan kimsenin aç ve açıkta kalmayacağı bir hizmet anlayışı gelmektedir.

2014 yılına kadar sadece İnegöl Belediyesi’nin hizmet verdiği ve sorumlu olduğu İlçemizi son 8 yıldır 2 belediye yönetiyor.

Son 8 yıla baktığımızda ise yerel yönetimlerin hizmet noktasında zafiyet gösterdiğine, dolayısıyla halkın memnun olmadığını görmekteyiz. Büyükşehir yasasıyla hizmet ve idare sorumluluğu olan iki belediyenin birbiriyle uyuşmadığına, sorumluluk almaktan kaçtığına dolayısıyla da İnegöl’de var olan sorunların ivedilikle çözülemediğine, aksine sorunlara yeni sorunlar eklendiğine şahit olmaktayız. 

Mesela…

devamı yarın HABER YORUM GAZETESİ'NDE