www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İNEGÖLSPOR İÇİN VAKİT TAMAM

.


Bu köşe yazısı yayınlandığında sanırım Timur Erezsarı, İnegölspor´un yeni başkanı olmuş olacak. Şahsına ve ekibine yeni sezonda şimdiden başarılar diliyorum.

Timur Erezsarı, geçmişte İnegölspor´da yöneticilik yapmış biri ve bu nedenle de İnegölspor´da görev yapmanın maddi manevi zorluklarını tatmış biri.

Erezsarı ve ekibinin işi, koyacakları hedefler doğrultusunda zor, yada kolay olacak. Şayet İnegölspor´da kalıcı başarılara imza atmak istiyorlarsa işleri bir hayli zor olacaktır.

Kalıcı başarıdan kastım ise geleceğin İnegölspor´unu oluşturmak.  Tabi bu alt yapıdan başlıyor. Alt yapıda iyi bir revizyon şart.  Artı Profesyonel takımın başına getirilecek teknik direktörün alt yapıya önem veren, işini seven ve başarıya aç biri olması da lazım.

İnegölspor´un kurulduğu yıllarda elde ettiği başarıların devamını, hiç şüphesiz alt yapıdan yetişen oyuncular sağlamıştır, bunu kimse inkâr edemez.

O yıllarda her sezon bir kaç oyuncuyu alt yapıdan profesyonel takıma kazandırmayı becerebilen İnegölspor yönetimleri, bu oyuncuları o zamanki adı ile 1.lig takımlarına pazarlamasıyla da ciddi paralar kazanır ve belki 1 yıllık masraflarını çıkarırlardı.

İsimlerini hatırladığım Kaleci Murat, Serhat, Ergün, Şehmuz, kaleci Abdullah, Cafer, Cengiz, Mutlu, Ayhan ve Gökhan İnegölspor´da yıldızı parlamış ve üç büyükler dahil süper lig takımlarına transfer olmuş futbolculardan bazıları.

Yeni yönetim şayet kalıcı başarılara imza atmak ve uzun vadede başarılı olmak istiyorsa alt yapıya mutlaka eğilmeli. İnegöl şehrinin artık futbol takımının başarısına ihtiyacı var. İnegölspor taraftarı kurulduğu yıllardaki coşkuyu arıyor.

İşadamından, çarşısındaki esnafına herkesin hafta sonunu sabırsızlıkla beklediği, türbinlerde taraftarların 90 dakika susmadığı, deplasmanlara 50-100 otobüs taraftarın gittiği yılları unutmak mümkün değil.

Bu coşkuyu, bu başarıyı elde etmek istiyorsak, tüm şehrin yeni sezonda takımına sahip çıkması zaruridir.

İnegölspor için artık şampiyonluk vakti gelmiştir. Belediye Başkanından işadamlarına, taraftarlarından basınına herkes üzerine düşen hakkıyla yerine getirir ve sabırla yönetimin ve yeni kurulacak kadronun arkasında durursa bu başarı mutlaka gelecektir.

Son olarak İnegölspor´da Teknik Direktörlük için Eski Milli Futbolcu Feyyaz Uçar´ın ismi geçmekte. Feyyaz Uçar iyi bir futbolcuydu. Teknik Direktör olarak İnegölspor´da başarılı olabilir mi bilemiyorum, ama isimli bir hocanın gelmesi, transfer konusunda İnegölspor´un elini kolaylayacağı gibi, futbolcular üzerinde de etkili olacaktır diye düşünüyorum.

Ancak benim naçizane tavsiyem, İnegölle aile bağları olan Turgut Uçar´da İnegölspor için düşünülebilir. Karar yönetimindir. İster Feyyaz Uçar olsun, isterse Turgut Uçar. Yeter ki İnegölsporumuz bu sezon kanatlanıp 1. lige uçsun...