www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


İNEGÖLSPOR İSTEDİĞİNİ ALDI


2017-2018 Futbol sezonun ilk maçını deplasmanda oynayan İnegölspor istediği 1 puanı alarak, sezona iyi bir başlangıç yapmış oldu.

Maça 4-2-3-1 düzeni ile başlayan İnegölspor; Kalede Şener, savunma merkezinde her sene görmeye alıştığımız ligin tecrübeli ikilisi Kemal ve Bilal, sol bekte İsa, sağ bekte ise Karabük´ten transfer edilen Anıl ile savunma hattını oluşturdu. Orta sahasını tecrübeli Emrah ve Bursaspor´dan kiralık gelen Emirhan ile kuran Murat Yoldaş hoca, orta ikilinin önünde yeni transfer Ali Sakal´a görev verdi, sol önde Raif Demir ve sağ önde yeni transfer Cihan´ı kullanırken, ileri uçta Kenan Şahin ile sahaya çıktı.

Maça dengeli başlayan İnegölspor, ilk 15 dakikalık sürede daha çok kazanmak isteyen taraf gibi göründü. Topu ayağında tutan, kazandığı topları Kenan Şahin´in üzerine uzun pas yaparak oyun kurmaya çalıştı. Raif´in orjin bir sol açık olmaması, yeni transferler Cihan ve Ali Sakal´ın takıma uyum sorunu yaşamaları İnegölspor´u 3. bölgede üretken bir görüntü vermekten uzaklaştıdı. Daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk 20 dakika İnegölspor´da Emrah ve Emirhan rakip takımı bozma adına pres yapıp, top kapma çabası içersinde göründüler. Rakip takım Tuzlaspor biraz daha derli toplu ve uzun süredir bir arada oynamanın verdiği bütünlükle, özellikle 7 numaralı kanat oyuncuları Sadık´ın getirdiği toplar ile orta sahanın ön bölgesinde oynayan geçtiğimiz sezon İnegölspor forması giyen Hacı Mustafa´nın dikine oynadığı toplarla pozisyon aradı.

 Maçın 20. dakikasında sağ kanattan Tuzlaspor´lu Sadık´ın içeriye gönderdiği topu, Anıl´ın göğsü ile kontrol edip kaleciye verme hareketine hakem penaltı çaldı. Penaltı atışını İnegölspor´un eski oyuncusu Hacı Mustafa, topu kaleci Şenerin sağ alt tarafına atarak gole çevirdi.

Penaltı sonrası Tuzlaspor oyunun kontrolünü eline alarak, sağ taraftan Sadık´ın zorlamaları ile 2. golü arayan taraf oldu. Yine günün başarılı ismi Sadık´ın sağ kanattan yaptığı ortaya, Bertuğ´un kafa vuruşu auta gitti. Bir türlü rakibinin üzerine gidemeyen İnegölspor maçın 35. dakikasında Sadık´ın ortasında 11 numaralı oyuncunun ters kanattan pozisyona girip yarım vole vuruşunun az farkla yandan avuta gitmesi ile rahat bir nefes almış oldu. İlk yarıyı takımımız İnegölspor rakip kaleye şut bile çekmeden ve pozisyon almadan 1-0 malup bitirdi.

 Takımımız maçın ikinci yarısına´da aynı on birle devam etti. Hemen ikinci yarının başında Emirhan´ın orta sahadan çıkarken üst üste kaptırdığı toplarla Tuzlaspor´lu oyuncular kalecimiz ile karşı karşıya kaldı, ama pozisyonlar ofsayttı.

Maçın 55. dakikasında Cihan´ın yerine oyuna Enes Ata dahil oldu.Ve bu dakika´dan sonra takımımız kendini göstermeye başladı. 62. dk. uzun topu alan Kenan Şahin sağ çizgide takıma faul kazandırdı, içeriye yapılan ortada Raif´den seken top Emrah´ın sol ayağına geldi yaptığı vuruşla top auta gitti. 70 dk.da sahada pek görülmeyen Ali Sakal, yerini Barış Sinan Üstün´e bıraktı. 73. dk.oyuna hareketlilik getiren Enes, sağ bek Anıl´ın bindirme yaptığını görerek önüne bıraktığı topu ortalayan Anıl´ın topunu Tuzlaspor´lu Bülent elle kesti ve sarı kart gördü, kazanılan atışı İsa kötü kullandı top avuta gitti.

 Maçın son 15 dk.sında kısır bir futbol sergilendi. Tuzlaspor daha çok garanti oynayıp sağ açık Sadık, forvet Bertuğ ve sol açık Hakan ile kontra aradı. Biz ise rakip takımı zorlamadık bile, bence Tuzlaspor stoper ve beklerinin en rahat maçlarını oynadıkları bir süreç oldu.

90 dk. da orta sahanın önünden Barış Sinan Üstün´ün içeri kullandığı serbest atışı Tuzlaspor kalecisi son anda kornere çeldi, kazanılan korner atışında topu içeri çeviren İsa´nın ortasını Kenan topu arka direğe gönderdi ve fırsatçı Raif topu filelerle buluşturdu. 1-1. Golden sonra golün asistliğini yapan Kenan´ın yerine, oyuna Uğur Parlak dahil oldu. Maç hakemin 3 dakikalık uzatma sonrası puanların paylaşılmasıyla son buldu.