www.haberyorumgazetesi.com

İbrahim Gürbaş


İNEGÖLSPOR İYİ YOLDA


İlk iki haftayı 4 puanla kapatan İnegölspor, futbol kamuoyunu adeta şok etti!!  Bildiğiniz gibi kongre sürecinden bu yana yaşanan olumsuzluklar, Münür Kanar ve ekibinin bu işi başarıp başaramayacağı, hep günün konusu olmuştu. Hatta halada devam ediyor.

İşte bu artan dedikodulara en güzel cevabı da teknik heyet ve futbolcular ilk iki maçta aldıkları dört puanla gösterdiler ve onlara "sizler zurnanın zırt deliğisiniz" tabiriyle en güzel cevabı verdiler.

Geçtiğimiz haftaki Bodrum maçına gelirsek, maddi sıkıntıların içerisinde kurulan en güzel kadroyla sahaya çıkan bordo-beyazlı ekibimiz, bekle gör taktiğiyle Bodrumspor´u her iki yarıda bulduğu gollerle yenerek üç puanı haznesine yazdırdı. Teknik olarak çok fazla bahsetmeye gerek yok. İnegölsporlu futbolcuların yetenekleri ortada, futbol açısında sahada bir şey göremesek te, zaten yıllardır 2.liglerde sistem, "önce yemeyeyim, sonra hızlı adamları kullanarak, yakalarsam bir gol atayım üstüne yatayım" şeklinde yürüyüp gidiyor.

Böyle başlayan bir mücadelede Raif´in nefis frikik golü ve ardından vasatı aşamayan maçta, ilk yarının uzatma dakikalarında gelen beraberlik golü şok etse de, ikinci yarı başındaki özverili mücadele bordo-beyazlı oyuncuları seyircinin ateşlemesiyle 2´inci golü getirdi. Taraftarın rolü burada zaten hemen ortaya çıktı.

İnegölspor´da sakatlanan Anıl Şahin´in oyundan çıkması biraz o bölgede sıkıntı yaratsa da, savunmanın her zamanki gibi bel kemiği olan kaptan Kemal ve Bilal, Bodrumspor´un cılız ataklarını bertaraf ederek, alınan üç puanda önemli rol üstlendiler. Ön liberodaki Emirhan ve Emrah, katkılarını göz ardı etmemek gerekiyor. Özellikle Emirhan´dan bahsetmek istiyorum. Genç futbolcu, böyle devam ederse, Türk futbolu için büyük bir kazanç olacaktır. Barış için biraz daha kendini oyuna vermesi gerektiğini düşünüyorum. Yetenekleri çok fazla, bunu da göstermek kendisinin elinde.

İnegölspor´da tek sıkıntı gol bölgesinde bu bölgede Kenan Şahin tecrübesiyle birşeyler yapmaya çaılışıyor. Ama bana kalırsa o bölgenin adamı değil. O bölgeye Raif´i monte etmek gerekiyor. Sonradan oyuna giren Enes Ata ise sağ kanatta sanki daha güzel işler yaparım der gibiydi. Raif´i konuşmaya gerek yok. O zaten İnegölsporla özdeşleşip, her sezon olduğu gibi 10-15 golün ortamasıyla oynayan bir kapasiteye sahip.

Önümüzde önemli bir Menemen maçı var. Menemen kadroyu koruyup üstüne çok iyi transferler yaptı. ilk maçta farklı galibiyet aldı. Hedefleri, direk olarak gruptan çıkmak. Sahası bakımda olacağı için bu maç bugün Bergamada oynanacak. İnegölspor için çok önemli bir maç. Ben buradan alınacak bir puanın çok önemli olduğu düşüncesindeyim. Arzu edersen, istersen buradan puanla dönersin, futbolcuların bu motivasyonla sahaya çıkacaklarını, düşünüyorum. Bunu da başaracak güçteler.