www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İNEGÖLSPOR HEDEF BÜYÜTMELİ

İNEGÖLSPOR HEDEF BÜYÜTMELİ


İnegölspor, 30 Mayıs 2014 tarihinde genel kurula gidecek. Şuana kadar 3 isim, İnegölspor’un başkanlığına talip oldu.

 

İnegölspor’a maddi konuda büyük destekleri olduğuna inandığımız Onursal Başkan Alinur Aktaş, Yücel Demir ve Eşref Güç’e eşit mesafede olduğunu açıklamakla birlikte, kongrenin tek liste ile yapılmasını arzu ediyor.

 

Ancak kongrenin tek liste ile yapılması şu saatten sonra mümkün gözükmüyor.. Zira başkanlığa, 3üncü bir isim daha talip oldu. Artı Eşref Güç ve Yücel Demir’de ortak listeye sıcak bakmıyor. Kısacası çekilen aday olmaz ise, kongrede 3 liste yarışacak ve kazanan İnegölspor’u yönetecek.

 

Kongre de aslolan, seçimi kimin kazanacağı değil, güç ve iradenin kimde olacağıdır. Bir kere seçimi kim kazanırsa kazansın, Onursal Başkan Alinur Aktaş’ın, yine etken olacağı açık. Zira mevcut başkan adaylarının ve yönetimlerinin, İnegölspor’a maddi anlamda vereceği çok fazla bir şey yok. Destek almaksızın, İnegölspor’u başarıya ulaştırmaları mümkün gözükmüyor.

 

Ancak Onursal Başkan Alinur Aktaş’ın, İnegölspor’a olan desteğinin her daim olacağını hesap edersek, ortak liste ile güçlü bir yönetim oluşturmanın ve İnegölspor’a çok daha büyük hedefler çizmenin çok daha akılcı olacağı inancındayım.

 

Bu hedeflerin başında şampiyonluk geliyor. Zira İnegöl şehri artık 1. ligi hak ediyor, hatta süper ligi tatması gerekiyor.

 

İnegölspor’un 1. lige çıkması demek, İnegöl insanının içerisindeki uyuyan futbol canavarının yeniden uyanması demek.

 

1.lig kabul ediyorum ekonomik açıdan  zor ve meşakkatlidir. ama İnegölspor’un 2. ligde (şimdiki 1.lig) oynadığı yılları hatırlayanlar bilecektir. İnegölspor, süper ligin kapısından dönmüştü. Nasip olmadı.

 

O yıllarda tribünler full çeker, deplasmanlara bile 3 bin kişi ile gidilirdi. O coşkunun yakalanması ve taraftarı yeniden tribünlere çekmenin yolu da ancak şampiyonluktan geçiyor.

 

İnegölspor şampiyon olduğunda şehrin heyecanını şimdiden hayal edebiliyorum. Yaşanacak coşku, İnegöl’de yaşayan herkesi kapsayacaktır.

 

Ben inanıyorum ki, İnegölspor şampiyon olduğunda sadece tribün desteği artmayacak, işadamlarının da maddi destekleri katbe kat artacaktır.

 

İnegölspor’un şampiyon olması demek, aynı zamanda maçlarının canlı olarak ulusal kanallardan yayınlanması demek. Şehrimizin tanıtımı, mobilyamızın, köftemizin ve Oylatımızın tanıtımı için bundan daha iyi bir fırsat yok diye düşünüyorum

 

Kısacası İnegölspor’un şampiyonluğa taşıyacak, büyük hedefleri olan, inanmış bir ekibe ihtiyacı var. Bu da ancak listelerin birleşmesiyle mümkün gözüküyor.