www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İnegölspor’a kim başkan olacak?

İnegölspor kongreye gidiyor. 14 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşecek kongre öncesi kulisler hareketlendi.


İnegölspor kongreye gidiyor. 14 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşecek kongre öncesi kulisler hareketlendi.

Mevcut Başkan Kani Ademoğlu’nun yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından İnegölspor’a talip olan isimler, spor camiasının nabzını yoklamaya başladı.  

Peki İnegölspor’a kim başkan olmalı, nasıl bir başkan adayı ve yönetim anlayışı İnegölspor’a heyecan katar ve başarıyı getirir derseniz. Birkere başarı biraz nasip işi diyerek söze başlamak isterim. Tabi ekonomik açıdan güçlü bir yönetim, her zaman 1-0 önde başlar, ama bu demek değildir ki, işin sonunda başarı yüzde 100 gelecektir. Öyle bir şey yok…

Bir kere yıllardır beklenen başarının adı baştan konmalı. Spor sever biri olarak, beklentim İnegölspor’un bir üst lige çıkması. ister şampiyon olarak, isterse de playofflara kalarak. Yeterki 1. Lige bir adım atalım.

Bu başarı için İnegöl’de potansiyel var mı derseniz bence fazlasıyla var. Zira iş başına gelen başkan ve yönetimler zaten kendi imkanları nispetinde taşın altına ellerini koyuyorlar. Yine başta İnegöl Belediyesi ve Ticaret Odası olmak üzere, iş dünyası kapısını çalan İnegölsporlu yönetimleri geri çevirmiyor, güçleri nispetinde sahip çıkıyorlar. Bursa Büyükşehir Belediye BaşkanI Alinur Aktaş zaten desteğini hiçbir zaman esirgemeyen isimlerin başında. Sezon boyunca İnegölspor’a sponsor olanlar, saha kenarlarındaki tabelalardan elde edilen reklam gelirleri derken, ciddi bir gelir havuzda toplanıyor.

Toplanacak tüm bu gelirlerin işi bilen yöneticiler tarafından iktisatlı bir şekilde kullanılması halinde özlenen bir takım kurulup yola çıkılabilir. Taraftarımız desen zaten yaz kış bordo beyazlıların arkasında, hep destek tam destek.

İnegölspor’u başarıya götüreceğine inanılan başkan ve yönetimler her ne kadar kongrelerde belirlensede,  başkan adayları desteği en çok verenlerin icazetini almadan bu işe talip olmuyorlar. Olduklarında ise ya seçimi kaybediyorlar, yada aradıkları destekleri bulamıyorar.

Dileğim odur ki, İnegölspor’a bu sezon kabus yaşatmayacak, futbolu bilen, işin ehli bir yönetim gelsin ve tüm şehri heyecanlandıracak bir kadro oluştursun. Zra bu şehrin artık beklemeye tahammülü kalmadı. O yıl bu yıl sloganıyla yola çıkılıp, sezon sonunda hep birlikte şampiyonluğu kutlamalaıyız...