www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İNEGÖLSPOR’A KİM TALİP OLACAK!

.


2. ligdeki temsilcimiz İnegölspor, 3 sezondur aynı senaryoyu yaşıyor. Lige büyük umutlarla başlayan ekibimiz, sezon başında aldığı kötü sonuçlarla daha ilk devre tamamlanmadan lige havlu atıyor ve ardından kümede kalmak için çırpınıp duruyor.

Başkan ve yönetiminin 3 sezondur camiaya yaşattığı durum özetle bu. Ölümle korkutulup sıtmayla avutulan İnegölspor camiası, yaşanan bu durumdan acaba sıkılmadı mı diye de merak etmiyor değilim.

Her yıl gerek kulüp yöneticilerinin, gerekse İnegöl’ün önde gelen işadamlarının ve STK’ların destekleri ve sponsorluklarıyla ayakta kalmayı başaran bordo beyazlılar, acaba ne zaman sporseverlerin gönlündeki takımı kuracak ve başarıyı yakalayarak üst liglere çıkacak.

Şimdi önümüzdeki günlerde alınan olağanüstü kongre kararıyla yeni bir seçim yapılacak. İnegölspor yönetimi bu kararı sanırım güven tazelemek için aldı. Ama bence 3 yıl önce iyi niyetle İnegölspor yönetimine talip olan başkan ve yönetiminin yeniden aday olmaması, bir başka yönetiminde çıkıp bu işe talip olması, Belediye Başkanı Alper Taban’ın da aday olacak başkan ve yönetime, mevcut yönetime ne destek verdi ise aynısını, hatta daha da fazlasını vermesi gerekir.

Büyük umutlarla başladığımız serüven, bu hafta sonu oynanacak Tarsus İdmanyurdu maçı ile son bulacak. İnegölspor’un küme düşme ihtimali yüzde 1 de olsa var. Ama inşallah Tarsus’u yenerek bu sezonda kefeni yırtacağız. Ama artık İnegölspor’un yeni vizyonlara yeni başarılara yeni hedeflere ihtiyacı var. 

Seçimlerde yeni stadyum sözü veren siyasiler işbaşına geldiğinde kolları sıvamalı ve bir an önce İnegölspor’a yakışır bir stat yaptırmalı.  İnegölspor’a dışardan destek veren sporsever işadamlarımız da İnegölspor’a bizzat talip olup, bordo beyazlıları yeni hedeflere ve başarılara taşımalıdır.

İnegölspor’u yönetme kabiliyetinde ve maddi imkanlarına sahip olduğu halde aday olmayan, ama sürekli kapalı kapılar ardında yönetimi eleştirenlere şunu söylemek isterim. Hep diyoruz ya bekara karı boşamak kolaydır diye. Korkmayın gelin yönetime talip olun, başarılı olursunuz, ya da olmazsınız. Ama en azından yeni bir heyecan ve yeni bir umudu bu camiaya yaşatmış olursunuz. 

Şayet kimse yönetime talip olmazsa, İnegölspor’un başarısı için 3 yıldır parasını ve zamanını tüketen başta Başkan Kani Ademoğlu olmak üzere tüm yönetim kurulundaki arkadaşlar yeniden bu işe talip olurlar ve yeni bir sayfa açarak yollarına devam ederler. Ve kimse de onlara olası başarısızlıkta tek bir eleştiri getiremez ve hakkı da olamaz...