www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İbrahim Gürbaş


İnegölspor´da yanlış üstüne yanlış


Aslında başlığı atarken, İnegölspor´da "neler oluyor" demek isterdim. Sezona şampiyonluk parolasıyla giren Eşref Güç ve yönetimi, kamuoyunda takdir ettiği ve ismi sürekli gündeme gelen Bursalı Teknik Adam İsmail Ertekin ile başlangıç yapmasına rağmen kısa sürede yolları ayırarak, yerine hiçbir başarısı olmayan ve Nazillispor´u küme düşürerek, kendisine eksi puan yazdıran adı şike olaylarına karışan çalıştırıcı belgesi bile olmayan Fatih Akyel´i getirmesi başlı başına bir yanlış oldu.

Üst üste alınan başarısız sonuçlar ve sonrasında alınan 20 puan hedeften iyiden iyiye kopmasına sebep olmasına rağmen Akyel ile yola devam etmek başlı başına yine yanlış. Aldığımız duyumlara göre devre arasına kadar oyunculara ödenmesi gereken, büyük miktarda meblağlar ve bununla birlikte, bu bağlamda da devre arasında bir operasyon gerekliydi. Ne yapıldı, piyango amatör kümelerde onlar gibi birçok olan Yaşar, Orhan, Volkan, Serhat gibi isimlerin yerine kimsenin düşünmediği isimler olan İnegölspor ile özdeşleşmiş Okan ve Kaptanlar,Kemal,Bilal,Raif´e vurdu. 


Halbuki, bu çocuklara "gelin bir anlaşma yapalım, fiatlarda dengeleri değiştirelim"diyebilirler ve sezon sonunda teşekkür ederek ayrılabilirlerdi.Ama yönetim, farklı metoda deneyerek "hocamız sizinle çalışmak istemiyor" dedi. Akyel´e uyarak, Yanlışa yanlışla gitti. Şimdi burada yönetime soruyorum; 


1). Madem gönderecektin,sezon başında neden bu operasyonu yapmadın.
2). İsmail Ertekin ´bana bunlar lazım´tecrübelerinden faydalanacağım dedi mi demedi mi?
3). Fatih Akyel, yarın başarısız olup giderse, bu kaptanların durumu ne olacak?
4). Gençlere yöneleceğiz diyorsunuz. Bu gençler altyapıdan mı gelecek, yoksa dışarıdan mı?
5). Akyel´in istediği doğrultusunda, Nazillispor´un düşmesinde büyük rol oynayan Fatih Üge gibi 28 yaşında bir oyuncu gelecek vaaadi için mi trasnfer edildi.
6.) Nazillispor´dan daha kaç oyuncu takıma transfer edilecek.
Bu sıralama böyle uzayıp gidiyor. Burada asıl olan yönetim kurulu kararları verirken, 3 kişinin söylemleriyle hareket etmemesi lazım. İkinci yarı İnegölspor´u içinden çıkılmayacak hadiseler bekliyor. Maddiyat birinci planda, başarı ikinci planda, üçüncü planda ise oyuncu satışları, eğer gözden çıkarttığın oyuncular, "ben gitmiyorum" derse parasını tıkır, tıkır ödemek zorundasın. Bir kalemde bu işleri düzeltmek zor gibi gözüküyor.
Allahtan düşen iki takım belli de üçüncü takımlardan biraz uzağız söylemesi bile zor oluyor.