www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


İNEGÖLSPOR'DA TAŞLAR ER GEÇ YERİNE OTURACAK!

.


İnegölspor Spor  Toto 2. Lig 10. Haftasında kendi sahasında Eşin Grup Nazilli Belediyespor'u konuk etti. Haftaya 7 puanla 16. Sırada giren İnegölspor, bu kritik karşılaşmaya Şaban Yıldırımın istifa etmesiyle, takımın başına getirilen yeni Teknik direktör Taşkın Güngör'le çıktı. Teknik direktör Taşkın Güngör için Eşin Grup Belediye Nazillispor maçı son derece önemliydi. İlk iç saha maçında kendisini kabul ettirebilmesi için başarı şarttı. Bence Nazilli Belediyespor maçında oynanan güzel futbol ve alınan skor, Taşkın hocanın Yönetim ve seyirci üzerinde kredisini çok yükselti. Eğri oturalım doğru konuşalım; bu sezon takımın başında 8 maça çıkan Şaban Hoca hangi maçta böylesine cesur bir futbol oynattı. Galip gelsek ite kaka berabere kalsak ite kaka, mağlup olduğumuz maçları yazmama dahi gerek yok. 8 maçta alınan 7 puan Şaban Yıldırımın karnesini ortaya koyuyor.

        Taşkın hoca İnegölspor'a yabancı bir isim değil. Bu göreve gelişi 3. Kez, İnegölspor'da görev yaptığı dönemlerde başarılı olmuş bir teknik direktör, ilk geldiği 2011- 2013 sezonunda, 36 maçta topladığı 68 puanla İnegölspor'a play off oynattı. 2. Gelişinde, 2016-2017 sezonunda 27 maçta 41 toplayarak, İnegölsporun sezonu 12. Olarak tamamlamış olması bence başarısının tesadüf olmadığını gösteriyor. NAZİLLİ BELEDİYESPOR MAÇINDA ALDIĞI 2-1 GALİBİYET İLE İNEGÖLSPOR BULUNDUĞU KONUMDAN, 2 SIRA YUKARI TAŞIYARAK 11 PUANLI BİR TAKIM YAPTI. HA BU YETERMİ? YETMEZ TABİKİ...

        Taşkın hocanın bu seferki gelişi çok farklı, takımı çok zor bir yerde aldı. Kendisine başarılar dilerim. Allah yardımcısı olsun.

Şimdiden bir şey söylemek ve yazmak erken olacak. Ama Nazilli Belediyespor maçında Taşkın Hoca; İnegölspor'un sahadaki ürkek duruşunu ve ne kadar eksik bir oyun kurgusu olduğunu çözerek, oyuna müdahale etmesi, ilerisi günler için çok umut verdi diyebilirim. Ligde oynadığımız 8 maçta kendini oyuna veremeyen futbolcu kardeşlerimiz, bu maçta adeta yeniden doğmuş gibiydiler, durarak futbol oynayan İnegölspor, bu maçta adeta uçarak futbol oynadı. 

         Birinci bölge ataklara yerinde müdahale ediyor.

         İkinci bölge aldığı bütün topları değerlendiriyor.

         Üçüncü bölgede gereğini yapıyor. Bir maçta bu kadar değişim büyük başarı. Demek ki; oynayana değil, oynatana bakacaksın! Aynı takım Şaban Hocanın döneminde de vardı ve uzun süre maçlara beraber çıktılar.  İşte Hocanın eksikliği burada ortaya çıkıyor. Yalnız şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Takımın tamamı oyuna  yüzde 100 katkılarını koydular, hepsini tebrik ediyorum. Ama; Kaptan Bahadır Taşdelen'i oyunda olduğu müddetçe, 2. Kaptan Yılmaz Özeren'i, oyunun tamamında gösterdikleri performanslarından dolayı ayrıca tebrik ediyorum. Ancak, Taşkın Güngör hocanın'da saha kıyısından futbolcularına yaptığı agresif hareketleride, hiçbir şekilde tasvip etmiyorum. Futbolcuyu oyundan düşürüyor.

          İnegölspor sportif direktörlüğe getirilen Cengiz Alp kardeşime başarılar dilerim. Cengiz Alp'in için bir şey yazılması gerekiyorsa; Geç verilmiş bir karar olarak nitelendiriyorum. Türk Futbolunda kendisini ispatlamış olan Cengiz Alp'in İnegölspor'a faydalı olacağı düşüncesindeyim.

        Biraz geç kalınsada, İlerisi için umutluyum.

        Taşlar ergeç yerine oturacak!           

   SAYGILARIMLA