www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


İNEGÖLSPOR'LA KEYİFLİ PAZARLAR

Sezon başından beri ekonomik sorunlar ile boğuşarak geçiren, borçlarını ödeyebilmek adına transfer tahtasını dahi kaldırmayan İnegölspor, Playoff adaylarından Sarıyer'i 2-1 yenerek galibiyet serisine devam ediyor.


Sezon başından beri ekonomik sorunlar ile boğuşarak geçiren, borçlarını ödeyebilmek adına transfer tahtasını dahi kaldırmayan İnegölspor, Playoff adaylarından Sarıyer'i 2-1 yenerek galibiyet serisine devam ediyor. 25 haftada 13 galibiyet, 4 beraberlik, 8 mağlubiyet alarak, 43 puan toplayan İnegölspor, gurubunun Playoff sıralamasındaki 5.liğini en yakın rakibine 6 puan fark yaparak, korumaya devam ediyor. Bu başarısını elde edebilmek adına, ellerinden gelen bütün gayretleri ortaya koyan, başta İnegölspor Yönetim kurulu üyelerini, Teknik direktör Murat Yoldaş ve yardımcılarını, Futbol kulübü sporcularını, Efsane Maraton ve portatif taraftar guruplarını bu maçta göstermiş oldukları başarılarından dolayı, canı gönülden tebrik ederim. Çarşamba günü deplasmanda alınan zor bir galibiyet sonrası, Pazar günü maç bitimine kadar, Taraftarlar guruplarının kortej yapıp meşalelerle stada kadar yürümeleri, Şanlıurfada bir rehabilitasyon merkezinde hasta olarak yatmakta olan Cengiz kardeşimizin İnegöl'e getirilerek, tedavisinin İnegöl'de yapılabilmesi adına açılan pankartta dahil olmak üzere her şey çok güzeldi. Protokol üyeleri ve taraftarlarda maça büyük ilgi gösterdi. İnegölspor'un  - Sarıyer'le olan dostluğundan kaynaklanan seyircinin İnegöl'e hoş geldiniz tezahüratları altında başlayan karşılaşmaya İnegölspor, Şanlıurfaspor maçında 4.sarı kartlarını görerek kart cezalısı durumuna düşen Niyazi Batuhan Sağlam - Furkan Pekyürek, ve Cengiz Ötkün'den yoksun bir kadroyla sahaya çıkan İnegölspor, Sarıyer karşılaşmasında oyun olarak rakibine oranla kendisinden istenilen düzeyde sahaya ağılığını koydu. Belki çok üretken olamadı ama buna rağmen iyi konsantre olduklarını oyun içinde gösterdikleri mücadeleden belli oluyordu. Murat Yoldaş hocanın, oyuncuya değil, sisteme dayalı bir oyun oynuyoruz sözü, bu kadar golcü futbolcunun cezalı olduğu bir maçta galibiyeti getiren golü defans oyuncusu Gökhan Kurumuş'un atmış olması da bu oyun sisteminin ne kadar doğru olduğunu ortaya koymaktadır.

 

        Playoff'a giden yolda 3 puan alabilmek her şeyin önünde gelir. Oynadığın oyun, yaptığın mücadele, konsantrasyonun ne düzeyde olursa olsun, aldığın 3 puan olursa, bunların hiç birine gölge düşüremez. 61. dakikada Gökhan Kurumuş tarafından atılan gol, maçın orta hakem'i Sait Tuzcu ile yan hakem Cankut Gönenç anlaşmazlığından dolayı bir hayli tartışıldı. Yan hakem pozisyonun ofsayt olduğunu, orta hakem ise topun rakipten geldiğini belirterek, yan hakemin golü geçersiz saymasını iptal ederek orta yuvarlağı gösterdi. Bu pozisyonda orta hakem Sait Tuzcu'nun karalılığını tebrik ederim. Bu gol sonrası oyunda yaptıkları çirkef hareketlerle gerginlik yaratan Sarıyer’den  Bahri Can Avcı sarı kart görürken, Şaban Özel çift sarı karttan dolayı kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Sarıyer maçı çok gergin bir ortamda geçti. Bizler bu maçın sevincini yaşarken protokol tribününde bir hareketlilik oldu. Maç bitmeden protokol üyelerinin bir kısmı stadı terk ettiler. Ben herhalde bir toplantıya katılmalarını gerektiğini maçı yarıda bırakmalarının gayet normal olduğunu düşünerek maçı seyretmeye devam ettim. Bir süre sonrada İnegölspor'un maçı 2-1 kazanmasıyla karşılaşma sona erdi. Erdi ama Sarıyerli futbolcuların hakeme karşı aldıkları tavır maç sonu da devam edince, hakemler soyunma odalarına emniyet teşkilatının kontrolünde girebildiler.

 

        Maçtan sonra İnegölspor yönetim kurulu üyeleri; İnegölspor Tesislerinde yaptıklar toplantıda, protokol mensuplarının tribünü neden  terk ettiği hakkında bilgilendirme adına  basın açıklaması yaptı. Açıklamaya rahatsızlığından dolayı katılamayan Münir Kanar'ın yerine sözcü olarak Özgür Gürbüz basına bilgi verdi. Kaymakam Şükrü Görücü ve İnegölspor Başkanı Münir Kanar ile aralarındaki geçen tatsız bir olayın yaşandığını, bu durumun abartılacak bir konu olmadığını, sadece konunun yanlış anlaşılmasından kaynaklandığını, İnegölspor'un İnegölün markası olduğunu bu markaya herkesin sahip çıkmasını, mülki amirlerinden kendilerinin yanında olmalarını istediklerini, bu kategoride bu gelirlerin yeterli olmadığını, böyle bir fırsatın her zaman ele geçmeyeceğini, her dakikasını İnegölspor adayan Münir başkan gibi bir başkanın bulunamayacağını, taleplerinin Mülki idarecilerin yanlarında olmalarını istediklerini belirtip, bu ekibe güvenmelerini sözlerine ekleyerek İnegöllü seven insanlarla bu yolda yürümeye devam edeceklerini belirtti. İnegölspor Pazar günü grup lideri Samsunspor'a konuk olacak. Zor maç ama İnegölspor seriyi devam ettirmek adına puan ve puanlarla dönebilecek moral ve güce sahip, bu zorlu deplasmanda kendilerine başarılar dilerim.

                                                                                                                                                                     SAYGILARIMLA