www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İNEGÖL’ÜN DEĞERLERİNDEN FAYDALANAMIYORUZ

İnegöl’ün bir sanayi kenti olması, özelliklede mobilya üretiminde Türkiye’nin başkenti konumunda olması, cazibesini bir hayli artıyor. Bu nedenle de 81 vilayetten, hatta sınır komşumuz Suriye’den bile ciddi göçler aldı. İnegöl’ün nüfusu, son sayımlarda 300 bine dayandı.


İnegöl’ün bir sanayi kenti olması, özelliklede mobilya üretiminde Türkiye’nin başkenti konumunda olması, cazibesini bir hayli artıyor.  Bu nedenle de 81 vilayetten, hatta sınır komşumuz Suriye’den bile ciddi göçler aldı. İnegöl’ün nüfusu, son sayımlarda 300 bine dayandı.

İnegöl’ümüz gelişen sanayisinin yanı sıra Oylat gibi Türkiye’nin en güzide kaplıca merkezini sınırları içerisinde barındırıyor.

Hele bir asırdır köfte gibi damak tadı tüm Türkiye’ye nam salmış bir değerimizin olması, ilçemizi diğer il ve ilçelerden farklı kılıyor.

İnegöl’ün bir de 1984 yılından bugüne birçok başarıya imza atarak adını tüm Türkiye’ye duyurmayı başarmış bir İnegölspor’u var. İnegölspor’un başarısında payı olan futbolcularımız içerisin de Süper lig kulüplerinde ve 3 büyüklerde oynamış birçok İnegöllü isim bulunuyor.  İnegölsporumuz bu yıl yine önemli başarılara imza atmak üzere. Tüm ilçe halkının desteğini bekleyen bordo beyazlılara, umarım hedeflediği playoff grubuna kalır ve 1. Lige yükselme başarısını gösterir.

Tabi İnegölümüz sadece spora değil, sanat dünyasına da hizmet eden birçok ünlü ismin doğup büyüdüğü bir ilçe.  

Tüm bunlara ilave İnegöl’ün aslında hiç konuşulmayan ama çok önemli bir özelliği daha var. İnegöl aslında önemli siyasetçilerin ve işadamlarının da doğup büyüdüğü ve yatırımları ile Türkiye’ye katma değer kattığı bir ilçe.

Bugün Türkiye’nin sayılı şirketlerinden biri olan Demirören Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören İnegöl kökenli… Ama Demirören Grubu’nun İnegöl’ün cemiyet hayatına hiçbir katkısı yok. Ama belki kapıları aşındırılmış olsa, bir çok yatırım ve destek her alanda Demirören Grubu tarafından verilebilir.

Yine Bursa’nın önemli sanayicileri arasında yer alan Celal Sönmez’de İnegöl kökenli işadamlarımızdan. İnegöl’de geçmişte eğitime önemli katkıları olmuş bir aile… Kapısı çalınsa desteğini esirgemeyecek bir değerli işadamı…

Çilek Mobilya ile adını dünyaya duyuran Muzaffer Çilek ve kardeşleri de keza İnegöl’de doğup büyümüş ve halen ilçemizde yaşamakta olan bir aile.  Çilek ailesinin ilçemize ve ülkemize sağladığı katma değer bir tarafa, ihtiyaç sahiplerine yaptıkları yardımlar gerçekten çok önemli ve takdire şayan. Çilek firması özellikle kurumsal yapısı ile de birçok mobilya firmasının da örnek almaya çalıştığı bir marka…

Siyasette ise Sanayi Bakanlığı yapmış ve İnegöl’e önemli hizmetlerde bulunmuş rahmetli Ahmet Türkel var. Ve her dönem TBMM’ye gönderdiğimiz birçok milletvekilimiz bulunuyor. Yine İlçemize ve Bursa’ya önemli hizmetleri bulunan rahmetli Hikmet Şahin ile halen Bursa Büyükşehir Belediye başkanlığı koltuğunda oturan Alinur Aktaş İnegöl’ün iki önemli değeri…

Sporda, sanatta, siyasette ve iş dünyasında halen aktif olarak bulunan İnegöllülerden bence çok daha fazla faydalanmalıyız.

 İnegöl’e değer katacak, ilçemizin ismini tüm Türkiye’de duyuracak projelere maddi anlamda destek verecek işadamlarımız varken, lansmanında gönüllü olarak yer alacak bir çok ünlü sporcu ve sanatçılarımız varken,  maalesef bu konuda herhangi bir çalışma yapılamıyor. Kendini halen İnegöllü gibi gören iş adamlarımızın, sanatçı ve sporcularımızın, gerek büyükşehir, gerekse İnegöl Belediyemizin öncülüğünde hazırlanacak projelere canı gönülden destek vereceğini umut ediyorum.