www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İNEGÖL’ÜN FARKI

.


Kimi evinde çekirdek çıtlayıp TV seyrederken, kimi yatsı namazı için caminin yolunu tutmuştu. Kimi hastanede şifa beklerken, kimi de ertesi günü ödeyeceği borcunu düşünüyordu. Yani hayat doğal akışı içerisinde ilerliyordu ki; Saatler 20;55’i gösterdiğinde Rabbimin emri ile toprak hareket geçti ve Elazığ’dan Malatya’ya, Diyarbakır’dan Urfa’ya kadar çok büyük bir alan 6,8 şiddettin de 15 saniye kadar sarsıldı.

O esnada ne hasta şifayı, ne borçlu edayı, ne de zengin malını düşünemez olmuştu. Herkes canın derdinde düşmüştü. Tek sığınak Allah’ın rahmetiydi o an…

Elazığ merkezli deprem son rakamlara göre 31 binanın yıkılmasına, 38 insanın da vefatına neden oldu. Mallarımızla, canlarımızla ve evlatlarımızla imtihanda olduğumuz şu kısacık dünyamızda başımıza her gelen musibeti Allah’tan bilen bir inanca sahibiz. Ve inancımıza göre her canlı ölümü tadacaktır. İnsanoğlunun kaderinde ne yazıldıysa o olacaktır. Elazığ merkezli depremde de kimi malını, kimi canını kimide evladını ya da yakınlarını kaybetti. Cenab’ı Allah ölenlere rahmet, geride kalanlara sabır, yaralılara da şifalar versin. Böyle afetlerden tüm ülkemizi ve İslam diyarlarını korusun.

Deprem sonrası başta devletimiz olmak üzere tüm ülke insanımz seferber oldu. Türkiye’nin her yerinden kampanyalarla ihtiyaç sahibi depremzedelerin maddi manevi yanında olduğumuzu gösterdik. Bu birliktelik biz Müslüman Türklere has bir özellik olsa gerek. Nerede bir mazlum, nerede bir ihtiyaç sahibi olsa hemen koşuyor ve onu düştüğü yerden kaldırmayı, elinden tutmayı biliyoruz. 

Daha önce başka bölgelerde yaşanan afetlerde olduğu gibi, Elazığ merkezli depremde de İnegöl olarak farkımızı gösterdik. Özellikle İHH ve Kızılay ekibi depremin hemen ardından 1 tır dolusu insani yaşam malzemesini bölgeye ulaştırdı.

İnegöl’de birçok yardımda ön plana çıkan İTSO’da, kış ayının kendini gösterdiği deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için ısıtıcı ve kuru gıda yardım kampanyası başlatarak önemli bir adım attı. Başta İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ ve yönetimini kutlamak istiyorum.

Depremzedelere en büyük desteği ise İnegöl mobiliyum AVM verdi. Özel bir televizyon kanalında başlatılan yardım kampanyasına bağlanan İnegöl Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han, depremde evleri yıkılan vatandaşların tüm mobilya malzemelerini karşılama sözü verdi. Bu gerçekten çok anlamlı ve önemli bir katkıdır. Bu bağışın yapılmasında emeği geçen başta mobiliyum yönetim kurulu başkanı Talha Timur Han olmak üzere, kampanyaya destek veren tüm mobilyacı esnafımızı tebrik ediyorum. Gerçekten Türkiye’ye bir kez daha örnek oldular. İnegöllüleri gururlandırdılar.

Sözün özü; Elazığ ve Malatya’daki vatandaşlarımız canları ve malları ile imtihan olurken, bizlerde muhtaçlara el uzatıp uzatmayacağımızla imtihan oluyoruz. Rabbim hepimizin imtihanın kolay eylesin. Birlik ve beraberliğimizi bozmasın…