www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İNEGÖL’ÜN ÖMER’İ KİM OLACAK

AK Parti İnegöl ilçe başkanlığına 9 isim aday. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tabiri ile İnegöl'ün Hz. Ömer'i kim olacak.


AK Parti’nin 18. kuruluş yıl dönümü töreninde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  "Büyük kongre sürecimiz önemli bir fırsattır. Belde, ilçe, il kongrelerimizi başlatıyoruz. Kanaat önderleri kimlerse kadromuzu onlarla güçlendireceğiz. Bize Ömerler lazım. Bu Ömerleri bulduğumuzda, şu anki konumumuzdan daha ileriki bir konuma geleceğiz, hiç endişeniz olmasın." ifadelerini kullanmıştı.

 AK Parti Bursa’daki kongre takvimi 9 Şubat Cumartesi günü Orhaneli ve Büyükorhan'la başlayacak, 12 Nisan 2020 Pazar günü Osmangazi İlçesiyle son bulacak. İnegöl ilçe kongresi ise 28 Mart’ta yapılacak. Mevcut Başkan Mustafa Ersan’ın yeniden aday olmayacağı kongre öncesi yapılan temayülün ardından önceki gün 9 isim, Bursa’da il başkanlığına davet edildi.

Genel merkez Bursa Koordinatörü Muhammed Balta başkanlığındaki mülakat heyetinin önüne çıkan Nedim Bayram, Ömer Semiz, Sedat Öpçiner, Oktay Arda, Melih Ateş, Savaş Ateş, Ali Toprak, Mustafa Durmuş ve Recep Göze 5 ila 8 dakika kaldığı istişare toplantısında kendilerini tanıtma imkânı buldu.

İlçe başkan adayları içerisinden belirlenecek birkaç isim, önümüzdeki günlerde Ankara’da genel merkeze davet edilerek, bir kez daha mülakata girecekler. Gerek il başkanlığının, gerekse genel merkezin onayladığı isim, 28 Mart tarihinde yapılacak kongre ile ilçe başkanı seçilecek ve göreve başlayacak.

Peki, İnegöl ilçe başkanlığına talip olan 9 isimden hangisi, Başkan Erdoğan’ın tabiri ile Hz. Ömer olup. adaleti ile hem partisine, hem de ilçesine hakkaniyetle hizmet edebilir. Tabi ki Allah bilir.

Bu konuda şahsi fikrimi paylaşmak gerekirse, bu 9 isimden sadece 3 ismi yakinen tanıdığımı ifade etmek istiyorum.

 Bunlarda biri Nedim Bayram. 3 dönem belediye meclis üyeliği yapan Bayram, İnegöl Kafkas camiasının sevilen isimlerinden biri. Görev yaptığı süreçte önemli hizmetlere imza attı. Çalışkan ve tam bir görev adamı. Parti geçmişi 2004’lere dayandığı için parti hafızası yüksek olan biri. Bayram’ın bir özelliği de farklı görüşteki insanlarla olan diyalogları. Bayram’ın ilçe başkanı olarak görev alması halinde, eski ve yeni isimleri aynı çatı altında toparlayabileceğini düşünüyorum. Bana göre Ankara’ya çağrılacak isimlerin en başında geliyor.

Şahsını yakından tanıdığım bir diğer isim ise Ömer Semiz. İnegöl’ün yerli isimlerinden olan Ömer Semiz, esnaf olması hasebiyle de, çok farklı siyasi görüşlerdeki insanla tanışık ve diyaloğu olan biri. Mehter Derneği’nden de bilinen Ömer Semiz, mevcut yönetimde siyasi ve hukuki işler başkanı olarak görev yapıyor. Geçmiş dönemlerde de parti yönetimlerinde görev alan Ömer Semiz’in Ankara’daki mülakata çağrılacak isimlerden biri olduğuna düşünüyorum.

Şahsını tanıdığım bir başka isim ise Sedat Öpçiner. AK Parti’ye sonradan dahil olan Öpçiner, milli görüş kökenli bir isim. Geçmişte parti yönetiminde bulunan ve geçtiğimiz dönem belediye meclis üyeliği yapan Öpçiner, mütevazi kişiliği ile siyasetin sevilen yüzlerinden. Daha önce ilçe başkanlığı için genel merkeze davet edilen Sedat Öpçiner, Ankara ayağında kendisine omuz verecek birini bulabilirse, bu kez ilçe başkanı olarak İnegöl’e dönebilir…

İlçe başkan adaylığı için ismi geçen diğer adayların bir kısmı ile hiç diyaloğum yok. Bir kısmı ile de merhabam var. Siyasetçinin gazeteci ile diyaloğu olmaması ise siyasetçi için eksi bir durum. Zira toplumun nabzını tutan, siyasi gelişmeleri yakından takip eden, hizmetleri ilçe halkına duyuran gazetecilerle irtibatlı olmayan kişilerin, siyasi ikballerinin çok fazla olacağını sanmıyorum.

Ama her şeye rağmen, askerde nasıl çavuş hemşerin olduğunda gözetilip kollanıyorsanız, siyasette de size sahip çıkacak tanıdık bir çavuşunuz varsa, mutlaka gözetilip kollanırsınız. AK Parti’deki çavuşlar devreye girerse ki, girmemesi mümkün değil, işte o zaman kamuoyunun umut ettiği isimlerden biri değil de, çavuşun işaret ettiği isim ilçe başkanı olur.